fbpx

Haris Muradbašić treći na Balkanskom prvenstvu!

2 min. za čitanje

U periodu od 26. do 29.05.2016 godine u hali sportova u Beogradu, održano je Balkansko prvenstvo u karateu za djecu od 11 do 14 godina starosti. Na prvenstvu je nastupilo 830 takmičara iz
11 država članica balkanske karate federacije i to: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koja je u konačnici završila na odličnom 2 mjestu u generalnom plasmanu, iz kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupili su Muradbašić Haris u kategoriji borbe dječaci 14 godina -63 KG i Halilović Haris u kategoriji borbe dječaci 11 godina -35 KG.

Muradbašić je u prvom kolu slavio protiv reprezentativca Hrvatske rezultatom 3:2, u drugom kolu je ubjedljivo bio bolji od reprezezentativca Rumunije rezultatom 8:0, u trećem kolu
pri neriješenom rezultatu 5:5, na sudijsku odluku je bio bolji od predstavnika Srbije čime se plasira u polufinale.U polufinalnom meču pri takodjer neriješenom rezultatu 2:2, odlukom sudaca 3:2 je poražen od reprezentativca Makedonije. U borbi za 3 mjesto, Muradbašić je bio bolji od kolege iz Bosne i Hercegovine rezultatom 2:1, i tako osvojivši bronzu za BiH, čime je nastavljen kontinuitet vrhunskih rezultata na međunarodnoj sportskoj sceni za klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac.

Nadomak medalje je bio i Halilović Haris, nakon što je u prvom kolu bio slobodan, Halilović je u drugom kolu slavio protiv reprezentativca Srbije rezultatom 6:0. U trećem kolu Halilović je bio bolji od odličnog reprezetativca Albanije sa 1:0 a koji je ujedno važio za favorita, čime se Halilović plasira u polufinale. U polufinalnom meču je zaustavljen od reprezetativca Turske sa 0:8, i u borbi za 3 mjesto nažalost poražen od reprezentativca Crne Gore sa 0:4, te tako na žalost ostao bez medallje i morao se zadovoljiti plasmanom na 5 mjesto.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments