fbpx

Dvije titule viceprvaka i dvije bronzane medalje za KBS ORKKA

1 min. za čitanje

Proteklog vikenda 19 i 20 marta 2022 godine, u sportskoj dvorani Modrica, održano je Državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore koje je okupilo 604 takmičara iz 102 karate kluba.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupio je sa 7 mladih sportista koji su u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili ukupno 4 medalje, i to dvije srebrene i titule viceprvaka BiH, dvije bronzane medalje te jedan plasman na 5 mjesto.

Obje srebrene medalje i titule viceprvaka Bosne i Hercegovine osvojio je mladi Benjamin Husić, u Kategoriji borbe juniori -61 KG i borbe mlađi seniori -60 KG.

Bronzanim medaljama okitili su se:
Halilović Emir borbe kadeti -52 KG
Muradbasic Haris borbe mladji seniori -84 KG.

Nadomak medalje nakon tri pobjede i dva poraza, bila je i Kunosić Džana, koja se porazom za bronzano odličje morala zadovoljiti plasmanom na visoko 5 mjesto.

Nakon nekoliko pozivnih turnira, početkom aprila naše najmlađe i najstarije sportiste sljeduje Državno prvenstvo za djecu i seniore.

Ovim rezultatima naši takmičari započeli su krčiti svoj put za reprezentativni dres, te je nastavljen kontinuitet uspjeha KBS ORKKA na Državnim prvenstvima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments