fbpx

Dva zlata i bronza za KBS ORKKA

2 min. za čitanje

Proteklog vikenda održan je prestižni događaj “BH Sarajevo Open” koji je privukao pažnju 835 takmičara iz 99 klubova Bosne i Hercegovine. Ovaj turnir nije samo pružio priliku za natjecanje, već je također bio izborni proces za Reprezentaciju BiH za djecu i seniore, dok je služio i kao kontrolno mjesto za kadete, juniore i mlade seniore.

U pratnji našeg iskusnog trenera, Mensura Đozića, naša ekipa je briljirala, osvojivši ukupno tri medalje, pokazujući izvrsnu formu pred buduće izazove.

Ponosno možemo istaknuti da su naši takmičari demonstrirali vrhunsku tehniku i mentalnu pripremljenost, te osvojili dvije zlatne i jednu bronzanu medalju.

Emina Fatušić, u kategoriji kadetkinja -54 KG, pokazala je svoj izvanredan talent osvajanjem zlatne medalje. Također, Emir Halilović, u kategoriji juniora -61 KG, nije ostao neprimijećen, također odnoseći zlatnu medalju kući. Nadalje, Sarah Ikanović, također u kategoriji kadetkinja -54 KG, doprinijela je sjajnom uspjehu kluba osvajanjem bronzane medalje.

Ovi impresivni rezultati ne samo da svjedoče o posvećenosti i talentu naših sportaša, već i nagovještavaju sjajnu sezonu pred nama. Uz Državno i Federalno prvenstvo već na vidiku, naši takmičari se pripremaju za još veće izazove u godini koja slijedi.

Nastavljajući s našom izvanrednom sezonom, naši takmičari se uskoro suočavaju s dva međunarodna događaja, Svjetskom omladinskom ligom u Poreču i Veneciji, Balkanskim prvenstvom te Svjetskim prvenstvom u Veneciji.

Čestitamo našim takmičarima na njihovim fantastičnim dostignućima i želimo im mnogo sreće u budućim natjecanjima.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments