fbpx

Bronza za KBS ORKA na Balkanskom prvenstvu

1 min. za čitanje

Završeno je Balkansko prvenstvo u karateu za djecu, seniore i veterane, koje se od 14 do 17 oktobra, održalo u Poreču (Hrvatska), i ne kojem je učešće uzelo 884 reprezentativaca iz 10 država članica Balkanske karate federacije, i to: Turske, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Kosova.

Boje reprezentacije Bosne i Hercegovine, iz Kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, branilo je 4 takmičara: Ikanović Sarah, Fatušić Emina, Đozić Mensur i Čajić Hamza.

Treće mjesto i bronzanu medalju osvojila je Ikanović Sarah, u kategoriji borbe djevojčice 2009 godište, -40 KG, dok su plasmane na sedma mjesta zauzeli Fatušić Emina i Čajić Hamza.

Mlada nada našeg kolektiva zabilježila je ubjedljive pobjede protiv dvije reprezentativke Slovenije 5:0 i 1:0, te jednom reprezentativkom Crne Gore 3:1, dok je poražena pravilom prvog poena pri rezultatu 1:1, od predstavnice Srbije.

Bronzanom medaljom mlade Sarah, nastavljen je kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata KBS ORKKA na međunarodnoj sportskoj sceni.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments