fbpx

Belma Kuduzović iz KBS “Master” osvojila bronzu na državnom prvenstvu u Derventi

1 min. za čitanje

Na državnom prvenstvu BiH u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore (U21), održanom 8. i 9. juna 2024. godine u Derventi, učestvovalo je 506 takmičara iz 96 karate klubova oba entiteta. Takmičenje je organizovao Karate savez Bosne i Hercegovine.

Drugog dana prvenstva, troje takmičara iz KBS “Master” Lukavac predstavljali su svoj klub. Ena Atić je nastupila u kategoriji kate za kadetkinje, Vedad Mosorović u borbama za kadete preko 70 kg, dok je Belma Kuduzović nastupila u borbama U21 do 55 kg. U izuzetno jakim konkurencijama, Ena Atić i Vedad Mosorović su završili takmičenje u trećem krugu.

Belma Kuduzović se istakla osvojivši treće mjesto u svojoj kategoriji, osvojivši bronzanu medalju. U dramatičnom završetku borbe, Kuduzović je u posljednje dvije sekunde dozvolila protivnici da osvoji poen, čime je ostala bez plasmana u finale. Ipak, njen rezultat je veliki uspjeh za klub i dodatna motivacija za buduća takmičenja.

Ovaj mjesec, Belmu Kuduzović i Vedada Mosorovića očekuje nastup na svjetskom kupu za mlade, koji će se krajem juna održati u Poreču, Republika Hrvatska. Na ovom prestižnom takmičenju očekuje se učešće preko 3000 takmičara iz više od 70 zemalja širom svijeta.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments