fbpx

Banja Luka: Haris Muradbašić i Belma Bećirović prvaci države u karateu

2 min. za čitanje

Na ovom državnom prvenstvu učešće je uzelo 453 takmičara iz 70 karate klubova. Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac je nastupio sa 8 takmičara u pratnji trenera Željka Zombre, te ostvario odličan uspjeh, osvojivši dvije titule prvaka države i jedno treće mjesto.

medalje

Titulama prvaka države i zlatnim medaljama, te sigurnim statusom reprezentativaca BiH, okitili su se Haris Muradbašić u kategoriji borbe dječaci 13 godina -55 KG, i Belma Bećirović u kategoriji borbe djevojčice 14 godina -54 KG.

Bronzanu medalju je osvojila Šejla Đulić, također u kategoriji borbe djevojčice 14 godina -54 KG.

medalje1

Bitno je spomenuti da je ovaj uspjeh kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, na ovom državnom prvenstvu uz malo sportske sreće mogao biti i još sjajniji, jer su se takmičari ovog kluba u čak 5 kategorija plasirali u polufinale, nakon čega su izgubivši u mečevima za finale poraženi i u mečevima za 3 mjesto i tako ostali bez medalje ali ipak ostvarivši zapažen plasman na 5 mjesto, a oni su: Čajić Halima borbe, Bandić Nedim kate, Husić Benjamin i u katama i u borbama, te Đozić Emrah borbe.

U narednom periodu, članove kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, koji su izborili svoje mjesto u reprezentaciji BiH, očekuje balkansko prvenstvo koje će se krajem mjeseca Maja održati u Herceg Novom (Crna Gora).

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments