fbpx

4 nove medalje za klub borilačkih sportova”ORKKA”

2 min. za čitanje

Završeno je Državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore U21, koje se 26-27.06.2021. godine, održalo u Bugojnu, i na kojem je učestvovalo 559 takmičara iz 104 karate kluba, članica Karate saveza BiH.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre, nastupio je sa 9 takmičara, od kojih se četvero domoglo pobjedničkog postolja, i to u svim selekcijama prvenstva, osvojivši četiri 3 mjesta i bronzane medalje, te dva plasmana na 5 i jedno 7 mjesto.

U kategoriji mlađih seniora, bronzane medalje su osvojili Omerović Bakir, borbe mlađi seniori -67 KG, i Bećirović Belma, borbe mlađe seniorke -61 KG. U kategoriji juniora, bronzom se okitio Husić Benjamin, borbe -55 KG, dok je u kadetskoj konkurenciji, bronzanu medalju osvojio Halilović Emir, borbe kadeti -52 KG.

Nadomak medalje bile su Fazlić Dora i Čajić Halima koje su poražene u borbama za medalju, te su se morale zadovoljiti 5 mjestima, dok je Kunosić Džana sa dvije pobjede i dva poraza, zauzela plasman na 7 mjesto.

S obzirom da su rezultati sa Državnog prvenstva izbornog karaktera za reprezentaciju BiH, sudeći po rezultatima, KBS ORKKA će imati najmanje 4 reprezentativca na Balkanskom prvenstvu, dok za status reprezentativca na Evropskom prvenstvu, predstoji daljnja borba. Uzimajući u obzir visok kvalitet, masovnost i konkurenciju od 106 klubova na ovom Državnom prvenstvu, zadovoljni smo sa 4 medalje i kontinuitetom dobrih rezultata naših mladih takmičara.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments