fbpx

Bez pobjednika u Mramoru

2 min. za čitanje

U sklopu priprema za nastavak takmičenja u proljetnom dijelu prvenstva fudbaleri FK Radnički iz Lukavca gostovali su danas u Mramoru gdje su odigrali prijateljsku utakmicu sa domaćom ekipom. Utakmica je završena nerješenim rezultatom i bez golova iako su Lukavčani imali dosta prilika za postizanje pogotka.

Teren prekriven snijegom nije dopustio igračima da prikažu dopadljivu igru ali i pored toga izabranici Amira Imamovića, trenera plavo-bijelih, uspjeli su u više navrata zaprijetiti domaćem golmanu.

Sejdinović je već u 2. minuti bio u odličnoj prlici za postizanje pogotka ali u duelu “oči u oči” uspješniji je bio golman Mramora Maksimović. U 9. minuti Bekrić izvodi slobodan udarac sa dvadesetak metara ali lopta odlazi tik iznad prečke.
Radnički je nastavio sa napadima a u 17. minuti Šubić sa 16 metara šutira snažno i precizno, međutim golman domaćeg tima odličnom intervencijom zaustavlja loptu i spašava svoj gol.
Prvu ozbiljniju priliku domaće ekipe bilježimo u 37. minutu kada Fejzić sa sedam metara šutira glavom a lopta pogađa prečku gola Radničkog.

Početak drugog poluvremena donio je novu ofanzivu Radničkog prema golu Mramora. Najbolju priliku na utakmici propušta Turkić u 42. minuti kada izlazi sam pred golmana Mramora ali i prilično loše šutira – direktno u golmana.
Od ostalih prilika izdvajamo udarce Šubića u 70. i 77. minuti gdje je na iskušenja stavio Salihovića, rezervnog golmana Mramora, te solo prodor Sejdinovića u 72. minuti, međutim konkretna završnica i ovoga puta je izostala.
Domaći tim imao je u 75. minuti priliku za pogodak ali Gutić se nije najbolje snašao pred golom Radničkog.

Sutra (18. februara) sa početkom u 15.00 sati, na pomoćnom terenu stadiona Jošik odigrat će se još jedna prijateljska utakmica a Radničkom u goste dolazi ekipa Mladosti iz Puračića.
U subotu, 21. februara, Radnički putuje u Orašje gdje će odigrati prijateljsku utakmicu sa ekipom Mladosti iz Tinje.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

haman dr. Salih nije dao koju tonu vise uglja pa mramor nije pobjedio,poce je u fisecima da djeli ugalj igracima kao premiju.