fbpx

Bakir Babović prvak BiH u disciplini 200m prsno

1 min. za čitanje
Bakir Babović - Prvak BiH 200m prsno

Najveći je ostvario Bakir Babović, postavši prvak Bosne i Hercegovine u disciplini 200 m prsnim stilom. Taj sjajan rezultat je dopunio i bronzanom medaljom u utrci na 1500 m slobodnim stilom, čime se, uz jučer osvojene tri srebrne medalje, svrstao među najuspješnije plivače prvenstva. Mirza Begunić je jučerašnjoj bronzanoj medalji dodao danas i srebrnu medalju na 200 m delfin. Također, bronzanu medalju u štafeti 4×100 m slobodno su osvojili Mirza Begunić, Tarik Hamidović, Bakir Babović i Dženan Đulić.

Dženan Đulić, Mirza Begunić, Tarik Hamidović, Bakir Babović i trener Subhija Nuhić

Zapažene rezultate su ostvarili i ostali plivači PK „Galeb-GIKIL“: Amna Okanović, Džejlana Jusufović, Adna Huskić, Lidija Mujkanović, Berin Babović, Elmir Mujkić, Renato Mrkić, Almir Subašić i Tarik Rešidbegović. Recimo još da su plivači PK „Galeb-GIKIL“ u ekipnom plasmanu zauzeli 7. mjesto u konkurenciji 18 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine.

Lukavački info portal | SodaLIVE.ba upućuje čestitke Bakiru i svim članovima PK Galeb GIKIL!

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovo je odličan uspjeh lukavačkih plivača u mlađoj kategoriji međutim treba napomenuti da je seniorska ekipa ( mlađe juniorska) ostvarila odličan uspjeh na Državnome prvenstvu u Sarajevu gdje su plivačice: Sejdinović Emina; Karić Zerina, Okanović Ilma i Redžić Džejlana oborile rekord za 9 sekundi. Trenutni rekord je 5:10.34 a bivši iznosi 5:19.16. Treba napomenuti da su plivačice oborile rekord za svoju kategoriju (mlađe juniorke – do 14 godina) kao i za kategoriju juniorki( do 16 godina). Ovaj rekord je oboren u disciplini 4×100 mješovito ( K.Z.;R.DŽ.; S.E. i O.I. Plivačice su u toj disciplini briljirale osvojivši prvo mjesto i ostavivši konkurenciju daleko iza sebe dok su u disciplini 4x100slobodno/kraul bile 2. ( druge) poslije plivačica iz Sarajeva a u trećoj štafetnoj trci su bile 4.
Vrijedan spomena bio je i nastup jedinog muškog plivača iz ovog kluba- Ahmeda Delićaa koji je naš klub predstavio u najboljem svjetlu zauzevši nekoliko 5. 6. 7. i 8. mjesta.
Svi oni zajedno su osvoljili ukupno25 medalja od toga:

Zerina Karić 2 zlatne, 4 srebrne i 5 bronzanih
Emina Sejdinović 2 zlatne, 6 srebrnih i 2 bronzane
Džejlana Redžić 1 zlatna i 1 srebrnu
Ilma Okanović 1 zlatna i 1 srebrna
tj. ukupno: 6 zlatnih; 12 srebrenih i 7 bronzanih.

Bili bi vam veoma zahvalni kada bi ovu priču objavili iako je takmičenje održano u julu ove godine, međutim ovo je takmičenje vrijedno spomena i plivačice će ga dugo pamtiti.