fbpx

28 medalja za naše Galebove u konkurenciji 219 plivača

2 min. za čitanje
Otvoreni bazen u Trebinju
Otvoreni bazen u Trebinju
Organizator mitinga PK „Leotar“, Trebinje je uspio okupiti 219 plivača iz 14 klubova Bosne i Hercegovine, Crne Gore,  Srbije.
Plivački klub Galeb GIKIL je predstavljalo 7 plivača, koji se iz Trebinja vraćaju sa 24 medalje u individualnim disciplinama i 4 medalje u štafeti.
Ženski dio ekipe:
Lejla Osmanbegović- 4 zlatne medaje   (50m, 100 m, 200 m, 400 m slobodno)

Zerina Karić  
3 zlatne medalje (50 m leđno, 100 m leđno,  200 mješovito) i
jedna srebrena medalja (100 m delfin )
Emina Sejdinović 
zlatna medalje ( 200 m mješovito),
dvije srebrene medalje ( 100m delfin i 50 m delfin),
bronzana (50 m slobodno)
Matea Tunjić
srebrena medalja ( 50 m prsno)
dvije bronzane  (100 m prsno i 200 m mješovito)
Muški dio ekipe:Bakir Babović – 4 zlatne medalje ( 50 i100 m prsno, 200 i 400 m slobodno)
Tarik Hamidović
dvije zlatne medalje ( 50 m i 100 m delfin)
dvije srebrene ( 50 m slobodno i 100 m slobodno)
Mirza Begunić
bronzana medalja ( 200 m slobodno)
Ženska štafeta  u trci 4 x50 m slobodno ( Lejla Osmanbegović, Emina Sejdinović, Zerina  Karić, Matea Tunjić) je osvojila 3. mjesto.
U ukupnom plasmanu PK  “Galeb GIKIL” je zauzeo 6 mjesto.
Ovaj miting je bio prilika da se plivači u jakoj konkurenciji okušaju  pred predstojeće Državno prvenstvo koje će se održati 07.07.2012 godine,  na ovom istom 50 metarskom otvorenom  bazenu.
(SodaLIVE.ba)
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jesu sredili Lukavački bazen. Svaka im čast.
S R A M O T A !!!

Svaka čast ovoj djeci na osvojenim medaljama, ja se samo pitam gdje bi nam bio kraj kada bi imali uslove koji su normalni za takve sportiste. Pa imali bi sigurno i vrhunske rezultate na svjetskom nivou, ali sa ovakvim uslovima kao što su kod nas teško da se šta može postići. Ovo sve govorim iz iskustva jer sam bio član PK Galeb Lukavac, teško da će neko od ove djece ostati da se bavi profesionalno plivanjem jer jednostavno se moral izgubi vremenom ali to je žalosno. I danas dan se kajem što sam napustio plivanje jer je to jedan od najljepših sportova kojim se mladi mogu baviti, a da ne pričam kako je zdrav.
Svako dobro vam djeco želim i da uspijete u vašoj plivačkoj karijeri i da vas jednog dana gledamo na olimpijadi i navijamo za vas u borbi za neku od medalja.

Čestitke za plivače,, ali očito vam nisu poznati podaci da plivači i plivačice iz gradova gdje nema zatvorenih ili bilokakvih drugih bazena ostvaruju najbolje trezultate i najbolji su u BiH te osvajaju medalje na Balkanskim prvenstvima ( koja su jača od ovakvih ) i ti isti su i medju prvih 10 u Evropi. Može se i bez BAZENA, jer ti isti putuju u susjedne zemlje ili gradove udaljenosti i do 30km. Tako da….