fbpx

2. Biciklijada: 90 biciklista vozilo oko jezera Modrac

1 min. za čitanje

U pitanju  su rekreativci iz: Brčkog, Vlasenice, Tešnja, Kladnja, Kalesije, Tuzle, Živinica i Lukavca. Prilikom registracije razmijenili su pozdrave i potvrdili da su ovakva druženja prilika za promociju prirodnih i ljudskih vrijednosti.

Družimo se redovno na biciklijadama koje organizuje naš drug Nedim, a naši drugari iz Lukavca redovni su kod nas na sličnim manifestacijama.Ovdje dolazimo radi druženja i boravka u prirodi i zadovoljstvo nam je upoznati nove ljude sa kojima dijelimo interesovanja i sklonosti, rekao je Pajisija Petrović iz Biciklističkog kluba  „KPL Vlasenica“.

Biciklijadu je organizovao Bike Tour Lukavac u saradnji sa Centrom za ekologiju i energiju Tuzla. Vozili su markiranom stazom u dužini od 43 km, a dio učesnika vozio je dodatnu dionicu na području naselja Poljice. Utisci biciklista su izuzetno pozitivni, a čestitke organizatorima su uputili na cilju u Lukavcu.

Novo druženje i vožnja zakazani su već za subotu, 29.avgust, kada se održava  5.Kladanjska biciklijada.Organizuje je BK „Kladanj“ u okviru manifestacije “Dani Djevojačke pećine 2015”.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments