fbpx

15 medalja i državni rekord za PK Galeb!

1 min. za čitanje
Tarik Rešidbegović i Amar Kurtić

Na mitingu je učestvovalo 570 plivača, a među njima i 4 djevojčice (Emina Sejdinović, Zerina Karić, Amila Džibrić i Asja Jaranović) i 8 dječaka (Nadir Nukić, Bakir i Berin Babović, Tarik Hamidović, Almir Subašić, Amar Kurtić, Tarik Rešidbegović i Elmir Mujkić) iz lukavačkog plivačkog kluba.

Kao što smo i navikli, Lukavčani se vraćaju sa medaljama. Uz već stasale prvake, Eminu Sejdinović (3 zlatne i srebrna), Bakira Babovića (2 zlatne i srebrna) i Zerinu Karić (1 zlatna, 1 srebrna i 1 bronzana), uspjeh su pokazale i nove nade lukavačkog plivanja: Amar Kurtić, Tarik Hamidović (po 1 srebrna), Tarik Rešidbegović, Berin Babović i Elmir Mujkić (po 1 bronzana).

U ukupnom plasmanu u svojim uzrasnim kategorijama, Emina Sejdinović (1996/97 godište) i Zerina Karić (1998/99 godište) su najuspješnije plivačice mitinga. Bakir Babović je u ukupnom plasmanu zauzeo drugo mjesto u konkurenciji dječaka 1998/99 godišta, a Tarik Rešidbegović četvrto u konkurenciji dječaka 2001. godišta.

Izdvojimo i to da je Zerina Karić u disciplini 100 m leđno postavila novi državni rekord Bosne i Hercegovine za uzrast do 12 godina.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
10 komentara
Subscribe
Notify of
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čestitam svim našim mališanima! Svaka čast, samo tako nastavite! Šta bi tek bilo da imamo bazen makar na opštini, ako ne u gradu?!

CHESTITKEEE OMLADINO NASHAAA…SAMO NAPRIJED

svaka čast!!!amare tetka je ponosna na srebrenu medalju.

CESTITKE PODMLATKU NASEM!!!! AL NE ZNAM KAKO SU OVAKO DEBELI, AKO STALNO TRENIRAJU I PLIVAJU??? NISU DJECA KRIVA, MORA DA IH TOVE RODITELJI.

Čestitamo našim uspješnim sportašima!!! Samo naprijed,fino je čuti tako lijepe vijesti.

E ovo je pravo fina vijest pogotovo sto sam i ja bio plivac. Svaka cast Galebu vrijeme je bilo da se opet dignu iz mrtvih.

Cime su tebe roditelji tovili pa si tako glup?

hm…goveda se tove a ne djeca…to bi trebao da znas!!! ova djeca su razvijena od plivanja al toliko si glup da to ne mozes skontati :((( zalosno kakvih sve ljudi ima,umjesto da se raduju medaljama koju su nasa djeca osvojila daju tako glupe komentare!

Tarik glavni si cestitam.

fero rizlagu

plivacima, njihovim roditeljima i trenerima cestitke i puno srece 🙂