Školsko dvorište u novom ruhu

2 min. za čitanje
Radna akcija / Foto: Poljice-x.com

Glavni cilj akcije bio je obezbjeđenje veće sigurnosti učenika izmiještanjem parkinga iza škole i uređenja prostora za igru i odmor učenika Osnovne škole “Poljice”.

Jedan od postignutih ciljeva je jačanje saradnje škole i roditelja kao i lokalne zajednice, a također ovom akcijom se dao i pozitivan primjer samoorganizovanja za rješavanje konkretnih problema i pozitivne promjene u lokalnoj zajednici. Po završetku akcije sudionici su iskoristili priliku da se druže uz ručak koje su obezbijedile zaposlenice škole i majke učenika.

Materijal za rad na uređenju školskog dvorišta su donirali: Rudnik krečnjaka “Vijenac” i firma doo “Sultan” – Poljice.

“Ovo je prva i najvažnija faza uređenja školskog dvorišta. Ista će biti nastavljena sa roditeljima, omladinom i ostalim mještanima krajem marta kada je planirana druga faza, a njom će biti realizovano betoniranje prilaza za učenike i postavljanje klupa za odmor. Treća faza planirana je u mjesecu aprilu 2011. kada je planirana akcija zasađivanja sadnica drveća i cvijeća. Uspješnost realizacije prve faze, a poseban doprinos svih učesnika u akciji daje nam garancije da ćemo istrajati i uspjeti potpuno realizovati planirano, izjavio je direktor škole Fahrudin Beganović.

Direktor škole je iskoristio priliku da se zahvali roditeljima, mještanima i zaposlenicima koji su dali doprinos uspješnosti ove akcije i pozvao i druge da se priključe u narednim akcijama. Posebno se zahvalio RK “Vijenac”  i firmi “Sultan”, te pozvao i druge privatne subjekte da slijede njihov primjer.

Radna akcija / Foto: Poljice-x.com

Hvala uredništvu portala Poljice-x.com na ustupljenom tekstu.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments