Servisne informacije za 28.01.'13.

0 387

Zbog planiranih radova bez električne energije 28.01. PONEDJELJAK će biti dio naselja Bokavići (od sajle do Tokića), dio naselja Modrac (od autoputa do sajle i Likića), dio naselja Prokosovići (od Brane do žičare) i to u terminima od 08 do 17 sati.

infoservis2Dok od 08 do 08i30, te od 16i30 do 17 bez eletrične energije će biti naselja: Tabaci, Bikodže, Prokosovići, sa dijelom naselja Puračić, Efendića Brdo, Centar i Prosine.

Iz Elektro poslovnice Lukavac zbog planiranih radova bez električne energije
28.01.

PONEDJELJAK će biti dio naselja Bokavići (od sajle do Tokića), dio naselja Modrac (od autoputa do sajle i Likića), dio naselja Prokosovići (od Brane do žičare) i to u terminima od 08 do 17 sati.

Dok od 08 do 08i30, te od 16i30 do 17 bez eletrične energije će biti naselja:
Tabaci, Bikodže, Prokosovići, sa dijelom naselja Puračić, Efendića Brdo, Centar i Prosine.

Teritorijalno vatrogasna jedinica je imala mirnu noć, osim tehničke intervencije ništa veće nisu zabilježili.

MUP Lukavac osim uobičajenih aktivnosti zabilježio je i dva ostala događaja.

JP Rad Lukavac obavještava cijenjene korisnike da je isporuka toplotne energije uredna, ali da su problemi s naplatom još uvijek aktuelni.

Isporuka vode uredna i bez predviđenih prekida isporuke.
Odvoz smeća i higijena grada također su uredni. Poteškoće pri odvozu smeća predstavljaju korisnici koji neadekvatno odlažu pepeo i šljaku, te se apeluje na građane da budu pažljivi prilikom odlaganja pepela isti je potrebno dobro ohladiti prije odlaganja da ne bi dolazilo do požara.

Vremenska i biometeorološka prognoza

Danas će se tokom dana naoblačiti u cijeloj zemlji. U noći na utorak u Bosni se očekuje slab snijeg. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 °C, na jugu zemlje od 5 do 9 °C.

Biometeorološka situacija će povoljno uticati na raspoloženje, san i koncentraciju ljudi. Veće tegobe uzrokovane vremenom ne očekuju se ni kod većine hroničnih bolesnika. U jutarnjim satima je moguća pojava magla, o čemu bi svi koji su osjetljivi na ovu pojavu trebali povesti računa.

Stanje na putevima

Ovoga jutra nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja na putnim pravcima u BiH. Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

Raspored radarskih kontrola:

08:15 do 09:00 sati M-4 BP Junuzović Kopex
09:15 do 10:00 sati raskrsnica Lucijana Bistarac
10:30 do 12:00 sati TBG Reweus Bistarac
12:15 do 13:00 sati M-4 Bijelo more
13:15 do 14:15 sati raskrsnica Puračić
15:15 do 16:00 sati raskrsnica Puračić
16:15 do 17:00 sati raskrsnica Azotara

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x