Servisne informacije za 18.07.2013

1 min. za čitanje

NIK_2571 (Copy)Danas opravka puknute cijevi u ulici Alekse Šantića, obilazak i kontrola rada pumparnica, tokom noći mjerenja protoka vode (pronađeno puknuće u dijelu prostora kod Tenis hale), juče završena dezinfekcija prostora u kome su smještene podstanice za grijanje, remont podstanice grijanja u Domu kulture je u toku.

Odlukom o vodosnabdijevanju na području općine Lukavac (čl.47) ukoliko dođe do planiranih i očekivanih smetnji u snabdijevanju pitkom vodom, davalac usluga je obavezan u sredstvima javnog informisanja ili na drugi pogodan način obavijestiti korisnika usluge o smetnjama, a najkasnije 24 sata prije planiranog ili očekivanog prekida u snabdijevanju pitkom vodom.

Odvoz smeća odvija se prema ustaljenom rasporedu.

Danas košenje trave u ulicama Kulina bana, Vase Pelagića i Petrak, mašinsko-ručno metenje u ulici Septembarska, okopavanje cvijeća u ulici Milerova i Lukavačkih brigada, kao i uređenje prostora spomen obilježja u ulici Trg slobode.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

hajde ne serite.Vodosnadbijevanje i odvoz smeća katastorofa.Voda nije za piće,smeće se kupi samo u kontejnerima a pored ništa, to znači nula bodova.Grad je pun smeća.Pored moje zgrade je prava deponija ljudi.Redzepa ef Muminhodzića tj na onom poligonu pogledajte slobodno.Nehro uništi i komunalno i grad Lukavac.Ja više ne plaćam ni smeće definitivno,a ni vodu jer nije evo nekoliko godina za piće