SDP, MZ Šikulje-Prline, radnici Aide i MZ Bistarac Donji uz načelnika Mujkića i saradnike

1 min. za čitanje
10.2.2014. - Mirni protesti u Lukavcu

Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla uputio je maksimalnu podršku načelniku općine Lukavac Dževadu Mujkiću  i njegovim saradnicima.

Fabrika obuće „Aida“ Tuzla,  pogon Lukavac održao je zbor radnika na kojem je bilo riječi o trenutnoj situaciji u vezi sa održavanjem protesta u Lukavcu. Na zboru radnika upućena je puna podrška načelniku općine Lukavac Dževadu Mujkiću za nastavak mandata općinskog načelnika.

Vijeće MZ Donji Bistarac kao MZ sa većinskim hrvatskim stanovništvom obratila se Saopćenjem da podržavaju sve  mirne proteste i smatra da se isti moraju održavati u zakonskim i ustavnim okvirima, te da daju punu podršku legalno izabranom općinskom načelniku Dževadu Mujkiću koji je na prošlim izborima dobio ubjedljivu većinu glasova birača sva tri konstitutivna naroda i uložio velike napore u očuvanju dobrih međunacionalnih i međuljudskih odnosa u našoj općini.

Vijeće MZ Šikulje-Prline podržava legitimno pravo građana na mirno okupljanje i proteste u granicama zakonskih ovlaštenja bez upotrebe sile i uništavanja državne imovine. Vijeće daje punu podršku Općinskom načelniku Dževadu Mujkiću koji je na prethodnim lokalnim izborima legitimno izabran velikom većinom i voljom građana u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

[yop_poll id=”4”]

Podijeli ovaj članak
34 komentara