fbpx

Sastanak proširenog kolegija ministra i policijskog komesara

1 min. za čitanje
PU Lukavac

Tokom sastanka, razmatrana je informacija o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona za 2010. godinu, zatim aktivnosti u vezi izrade Programa i plana rada MUP TK-a za 2011. godinu, kao i budući pravci operativnog djelovanja.

U svom obraćanju ministar MUP TK-a Bego Gutić je ukazao na planove, ciljeve i zadatke MUP TK-a u narednom periodu, koje se odnose, prije svega, na poboljšanje cjelokupnog imidža Ministarstva, razvoj lokalnih policijskih stanica, unapređenje saradnje sa drugim policijskim agencijama, poboljšanje materijalno-tehničke opremljenosti, te unapređenje saradnje sa medijima i građanima, kroz proaktivan odnos kreiranja atmosfere razumijevanja i povjerenja, u obostranom obavljanju zahtjevnih i odgovornih poslova.

Policijski komesar Nedim Mutapčić predstavio je sigurnosne pokazatelje za 2010. godinu, te ukazao na potrebu intenziviranja budućeg djelovanja policije u pogledu otklanjanja uočenih nedostataka, s akcentom na preventivu i suzbijanje svih oblika organizovanog kriminala, a prvenstveno pojavnih oblika koji su trenutno dominantni i traže punu operativnost.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments