Romi najavljuju postavljanje šatorskog naselja u centru Lukavca

1 min. za čitanje

Prema Ahmetovim tvrdnjama, taj objekat je leglo miševa i mnogobrojnih životinja. Poplava je uništila njegov improvizirani dom, a on sa porodicom ovih dana boravi u Kasarni Dubra

romi1

Da je Ahmet dobar čovjek potrvđuje činjenica da je po prijemu u Kasarnu Dubrave pozvao naše udruženje da mu spasimo tri kokoške, dvije mačke i psa, a njegov konj koji mu je izvor preživljavanja bio je smješten kod lokalnog Doma kulture. Naša NVO “Nova Romska Nada” ne može, niti želi gledati više muke i patnje ove porodice jer smo se obraćali na sve adrese kako bih se ovaj narod smjestio da živi kao i drugi ljudi. Svi članovi Ahmetove porodice su oboljeli i od prljavštine zadobili razne infekcije. Uginule životinje su uklonjene, ali su ostali neugodni mirisi. S toga, Nova Romska Nada najavljuje odseljenje ove porodice na nama najbližu livadu u samom centru grada, gdje će predsjednik lično sa njima boraviti u šatorskom naselju sve dok se ne riješi njihov problem egsistencije. Izjavili su iz UG “Nova Romska Nada”.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
14 komentara
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dževade, hajde iseli ciganluk iz centra grada (VF) i nađi neku lokaciju izvan pa nek se svi tu nasele… vrijeme je.

Eto nam našeg dobrog predsjednika opštine brine samo o gradu a okolna naselja ko ….

Pozdravljam ideju. Ispred doma kulture i obdaništa ima sasvim dovoljno prostora za sve njih, ionako je to prilično zapušten prostor koji treba da se iskoristi. Biće u samom centru Lukavca a ujedno su im blizu i sve potrebne institucije za svaku vrstu pomoći.

Kako je to dole divan i posten narod treba ih u hotel!

Treba ih iz države skroz iseliti ne samo iz grada,pokradoše sve,ne znam kako ih nije sramota tražiti nešto,u ovom gradu samo su na teret!

predlazem da se romi nasele ispred opstine lukavac u gradski park ionako nam je grad sa ovom vladajucom garniturom pravi ciganluk

Jadna je drzava gdje jedino cigani imaju para,voze najnovije mercedese i bmw,trose na svadbe po milione,grade dvorce.
Toliko nasih ljudi unisteno u poplavama a samo bi on da se doseli pred opstinu,ciganska posla.

Ma ima zanjih divno mjesto u devetaku prenesite Dzevadu…….

kažu moraju se okupati ,pa nisu to onda cigani,koga prave onda budalom?
Al mora im se priznat,nepismeni al kad im sta treba vrlo dobro organizirani, onda znaju na čemu zemlja stoji.Sve se ubezobrazilo,sto ne idu za dojč, pun ih k….. tamo.

Kako vrijeme ide sve vise i vise uzimaju obraza ….

Tako je Tito povezati dobro sa korisnim,odmah bi im bila blizu i radna mjesta ispred Konzuma,Binga,Omege,a i sahtova ima dovoljno,ako i to nebude im dovoljno onda Dzevdo smjesti ih u Hotel Senad od Bosne dok se ne snadju i odu sami iz hotela.:)

Kuljeno je njihovo brate,gore sa njima nek skacu po granama i glume Tarzana i Bruce lea

U Smolucu ih preselit ima mjesta dovoljno,svakako je prazna.

Na Mjesec sa njima.