fbpx

GIKIL dobio rješenja za proizvodnju električne energije

1 min. za čitanje

Kako je danas saopćeno iz Ureda za informiranje FERK-a, tokom sjednice donesena su rješenja po prijedlozima dozvola za rad-licenci za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije podnositeljima zahtjeva “Paloč” d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje i “Global ispat koksna industrija” d.o.o. Lukavac.

Također, FERK je utvrdio i Nacrt dozvola za rad za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje el. energije za podnositelja “Rose-Wood” d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, te Nacrt prethodne dozvole za izgradnju proizvodnog objekta solarna fotonaponska elektrana “Čapljina” podnositelja zahtjeva “Solar-Energy” d.o.o. Čapljina. Za nacrte su određeni i datumi održavanja općih rasprava, o čemu će javnost biti naknadno obaviještena.

Doneseni su zaključci po: Zahtjevu za prijenos dozvole za rad–licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije, podnositelja zahtjeva Gppd “Vlašić II” d.o.o. Travnik i Zahtjevu za naknadu troškova umješača Savjeta potrošača Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Doneseno je i Rješenje po Zahtjevu za izmjenu dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti opskrba električnom energijom drugog reda podnositelja Alpiq Energija BH d.o.o. Sarajevo.

 

(SodaLIVE.ba/FENA)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments