Regionalna poslovna konferencija 2012

4 min. za čitanje

Na konferenciji je bilo prisutno više od 250 gostiju, predstavnika vodećih kompanija iz BiH i regije te vladinog sektora. Organizator i domaćin konferencije firma Imel Lukavac predstavila je novosti Imel Biznis informacionog sistema. Partneri i regionalni distributeri IT opreme predstavnici KimTec-a prezentirali su online trgovinu a također je bilo riječi i o dugo očekivanom Microsoft operativnom sistemu – Windows 8 o kome su govorili predstavnici Microsofta.

Imel je predstavio novine u informacionom sistemu ImelBIS ERP. Ono čime se posebno može pohvaliti firma Imel ove godine su dva nova softverska rješenja i to Imel DMS – Document Management system i Evidencija radnog vremena sa kontrolom pristupa.

Konsultant Sadina Šabanović predstavila je DMS sistem za upravljanje dokumentima. Sistem omogućava praćenje dokumenata kroz „Životni vijek” a nastao je kao rezultat potreba organizacije za povećanjem efikasnosti i produktivnosti. Koristeći DMS dolazi se do uštede vremena i novca, bolje saradnje između procesnih timova i organizacionih cjelina i boljim upravljanjem elektronskim i fizičkim prostorom. Zahvaljujući DMS sistemu moguće je izvršiti pretvaranje papirne dokumentacije u elektronski oblik koji obezbjeđuje integritet, dostupnost i tačnost.

Drugo, ali ne manje važno softversko rješenje Evidencija radnog vremena sa kontrolom pristupa predstavlja multifunkcionalnu aplikaciju sa nizom izvještaja za različite potrebe korisnika. Kada se kaže “kontrola pristupa” prvo na šta se pomisli je uređaj sa karticama, međutim, kada koristimo samo uređaj bez aplikacije imamo sirove podatke koje je potrebno dorađivati kako bi imali svoju upotrebnu vrijednost. Rješenje pored evidentiranja ulaza i izlaza zaposlenika, trećih lica i gostiju omogućava pripremu podataka za obračun plaća, analizu prekovremenih sati, godišnjeg odmora, bolovanja što uveliko olakšava i ubrzava rad. Još jedan od ciljeva ovog sistema jeste da se adekvatnom preraspodjelom radnog vremena postiže apsolutno tačna evidencija kako zaposlenici ne bi bili oštećeni izjavio je konsultant Mirza Nurkić.

Navedena softverska rješenja moguće je koristiti samostalno kao odvojene aplikacije ali i integrisane u Imel BIS sistemu.

Anita Lacmanović, ispred MSAN grupacije lidera u distribuciji IT opreme u jugoisočnoj europi govorila je o prednosti online poslovanja i trendovima u 2013. godini. Posebnu pažnju je posvetila novom rješenju i zajedničkom projektu IMEL-a i MSAN grupacije koji korisnicima omogućava jednostavno i brzo naručivanje računarske opreme i tehnike u samo nekoliko koraka. Dalje je istaknuto da se novom online trgovinom potrošačima olakšava izbor i sama kupovina jer više nema potrebe da se energija troši na obilazak raznih lokacija i gradova kako bi se pronašao traženi proizvod nego da se sve nalazi na jednom mjestu i da svaka narudžba putem IMEL SHOP-a dolazi na vrata kupca u roku od 24 sata bez dodatnih skrivenih troškova.

Microsoft je u svom izlaganju prisutnim predstavio dugo očekivani operativni sistem Windows 8. Pored samih funkcionalnosti koje su prikazane prisutni su mogli i na licu mjesta da probaju nove inovativne tehnologije. Gđica Hadžiabdić iz kancelarije Microsofta BiH se dotakla i nove ere i trendova koji nam dolaze u narednom periodu koji će nesmuljivo promijeniti dosadašnje razmišljanje kada je u pitanju pristup IT tehnologijama.

(Sponzorisani članak)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments