fbpx

Realiziran projekat Dan lukavačkih nena

2 min. za čitanje
Foto: Dino Osmanović / SodaLIVE.ba

Učenici su na ovu ideju došli učeći, u okviru redovne nastave, šta je to projekat, koja je njegova svrha, koji su njegovi pokazatelji uspješnosti i na kraju šta je njegov cilj i ko su korisnici projekta. Nakon učenja teoretskog dijela, odlučili su se i sami organizirati

Foto: Dino Osmanović / SodaLIVE.ba

jedinstven, i do sada, neviđen projekat. Uz saglasnost direktora škole i uz nadzor profesorice uspjeli su svoju ideju prezentirati lukavačkim privrednicima i na taj način sami obezbijediti neophodna sredstva za realizaciju projekta. Prve firme koje su pružile podršku učenicima i ovom projektu bili su Fabrika Cementa Lukavac, Spartak ZB i Foto Ada, a nakon toga i nekoliko drugih firmi.

Organizatori su se potrudili i obezbijedili poklone za najstariju nenu, najmlađu nenu, nenu sa najvećim brojem unučića, nenu sa najvećim brojem praunučića, nena koja ima najduži bračni staž, nena koja jedina u BiH pjeva sevdalinke uz saz i najstariju nenu koja može da povede kolo.

Za sami kraj manifestacije gosti su pozvani da se uvjere u vještine učenika frizerske škole u improvizovanom frizerskom salonu.

Voditelj programa je bio Mihad Sakić, a u muzičko-kulturnom dijelu su nastupali: Ferida Kavgić, KUD Puračić, Sadeta Osmanović i Muris Salkić.

Lukavački info portal | SodaLIVE.ba zahvaljuje se ovim putem organizatorima na uručenoj zahvalnici.

[nggallery id=149]

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

cestitke za ovaj projekat, nadam se da ce ovo preci u tradiciju…!…:))

Super ideja,svaka cast,samo nesto fali…a sta je sa bakama????