Rasvijetljena razbojništva nad benzinskim pumpama

16. Septembra 2009.
3 min. za čitanje

mup-tk4Službenici policije PU Lukavac su u saradnji sa službenicima CJB Doboj, operativnim radom na terenu, došli do saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem devet krivičnih djela – razbojništva nad benzinskim pumpama, počinjenih od strane NN izvršioca na području općina Lukavac, Gračanica, Doboj-Istok, Srebrenik, Doboj i Brčko Distrikt, u vremenskom periodu od jula do septembra 2009. godine (gdje su predmet otuđenja bili novac, mobilni telefoni i dopune za mob. telefon), i to nad:

– BP “Trgovir”, u mjestu Stjepan Polje, općina Gračanica,
– BP “Zedina”, u mjestu Klokotnica, općina Doboj – Istok,
– BP “Zovko” u mjestu Velika Brijesnica, općina Doboj – Istok,
– BP “Bato petrol”, u mjestu Velika Bukovica, općina Doboj,
– BP “Zeka Komerc”, u mjestu Stjepan Polje, općina Gračanica,
– BP “Zovko – oil” u mjestu Tinja, općina Srebrenik,
– BP “Bijelić Petrol”, u mjestu Grabovica, općina Doboj
– BP “Petrol” u mjestu Devetak, općina Lukavac,
– te jedno razbojništvo na području Brčko Distrikta.

S tim u vezi, dana 15.09.2009. godine po naredbi Okružnog suda Doboj, službenici CJB Doboj i OKP PU Lukavac su uz prisustvo Jedinice za podršku CJB Doboj izvršili pretres porodičnih kuća, pomoćnih objekata i vozila S.R., rođen 1983. godine i S.B., rođen 1982. godine, oba nastanjena na području općine Petrovo.

Prilikom pretresa pronađeni su sljedeći predmeti:
– 3 mobilna aparata,
– bejzbol palica,
– prerađena poluautomatska puška i prerađeni kundak,
– okvir od automatke puške sa 13 metaka
– i određeni odjevni predmeti.

Oba lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije CJB Doboj, radi kriminalističke obrade, tokom koje je S.R. u potpunosti priznao izvršenje svih navedenih krivičnih djela razbojništva, te je naveo da je kao suizvršilac razbojništva nad BP “Zedina” u Klokotnici učestvovao i S.B., za kojeg postoje osnovi sumnje da je u pojedinim djelima bio pomagač.

S.R. je zadržan u CJB Doboj i bit će uz Izvještaj predat Okružnom tužilaštvu Doboj, a S.B. je preuzet i isti će nakon kriminalističke obrade u PS Gračanica, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ma moze nasa policija rasvijetlit svaki slucaj. sve se sazna ko sta radi. samo sto ih nesto uvijek masi organizovani kriminal sa visih instanci.

U pravusi padobranac ali to se naravno zna i zasto. organizovani kriminal je organizovan a policija je ne organizovana i ne skolovana…nasi inspektori se prepoznaju sa kilometar…svaki ima koznu jaknu i smrknut da (kaofol)izgleda opasno…hehehehee..A taj problem sa visih nivoa se vuce jos iz vremena komunizma i slabi su izgledi da ce se sta ikada promijeniti…udri po narodu i sirotinji,da se zna da zivimo na Balanu.

ma nasi inspektori suu… hehe ma znas ih ti ko i ja. ja ih znam od skolskih dana, a znam i kako su pojedini dosli do titula. al ja kazem da je nasa policija opet dobro organizovana, u kakvoj drzavi radi. nije problem pronaci ko je sta uradio, problem je te ljude procesuirati i kazniti, a to vec nije u nadlznosti policije.
al uvijek ce biti ono papansko nemoj ga to je moj cojek, sin, medicinske sestre brat ili pak, spomenut cu te u stranci pa valjacemo i mi tebi.
e to su nasa papanska posla, bez stranke su svi bez jaja. a evo sad ih stranka tjera i ovdje da laju. avav!