Radio Lukavac slavi 19 rođendan

2 min. za čitanje

Autor jednog od prvih džinglova, koji je glasio: „Radio Lukavac – glas istine, razuma i bosnoljublja“, Jasminka Memić prisjeća se početaka ove medijske kuće.

– Priča o RTV Lukavac počela je pola godine ranije u maju 1992. godine, kada je grupa entuzijasta oformila Televiziju i list „Bol“. Logičan slijed događaja bio je formiranje radija, koji je omogućio da naš program bude dostupan i onima koji nisu imali struje, ali i borcima na prvim linijama i izbjeglicama u kolektivnim centrima. Tokom svih ratnih godina trudili smo se da budemo pravi patrioti, da širimo optimizam i vjeru u opstanak BiH i s ponosom konstatujem da smo u tome i uspjeli, izjavila je Jasminka Memić, uposlenica sa najdužim stažom u RTV Lukavac.

U poratnim godinama u Radio Lukavcu promijenjena je većina kadrova, izmjenjena programska šema i unaprijeđena tehnika. Na 19. rođendan u redakciju Radio Lukavca iz Regulatorne agencije za komunikacije stigla je Dozvola za emitovanje programa do 2021. godine. Radio Lukavac je prvi medij u BiH koji je dobio dugoročnu dozvolu za emitovanje programa.

I ova dozvola pokazatelj je naše ozbiljnosti da postanemo Javni servis, medijska kuća koja će biti u potpunosti predana onome zbog čega i postoji – brzom, pravovremenom i objektivnom informisanju javnosti. Ovom prilikom želim da se zahvalim svima onima koji su nam pružali i pružaju podršku, a svim uposlenicima RTV Lukavac čestitam ovaj veliki jubilej, kazao je Midhat Sarajlić direktor RTV Lukavac.

Redakcija Lukavačkog info portala | SodaLIVE.ba svojim kolegama sa RTV Lukavac želi puno uspjeha i u narednom periodu.

(SodaLIVE.b/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
9 komentara
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čestitke RTV Lukavcu na godišnjici i moli bih da nam daju podatke o stručnoj spremi i profilu zaposlenih od direktora pa nadole.Naravno ako žele.Tek onda bih komentarisao njihov rad u proteklom periodu.

nekada je bio radio lukavac.ovo vise nije radio lukavac ovo je neki seoski radio.ako ga netreba ukinuti barem neka mu promijene ime da nesramote nas grad ako se tako moze nazvat

Prije svega RTV Lukavac je JU, znači sredstvo javnog informisanja koje bi trebalo biti u službi svih stanovnika Općine Lukavac, a ne samo grada kako to neki ovdje smatraju( dado tebi govorim), svakako se slažem da bi programsku šemu trebalo mijenjati, te izvršiti sistematizaciju radnih pozicija kao i formiranje novog UO( koji je ionako politički formiran kao i u svim JU)

UO RTV Lukavac je izabran konkursom. Od tri člana UO, jedan član je iz SDA, jedan iz SDP i jedan iz SzBIH, a sto se tice struke u RTV Lukavac rade ljudi sa diplomama dip.žurnalista, magistara zurnalistike, dip.ecc, te nesto SSS…

Neznam samo jesu li diplome sa nekog naseg fakulteta
ili sa onog Bijeljinskog privatnog?

a oni sto nisu ni u jednoj stranci nemogu se ni kandidovati.

dado….mogu se kandidovati. konkurs se raspise, prikupis papire i konkurises. na prosli konkurs, prijavilo se samo dvoje,i jedan se imenuje iz reda uposlenika.uslov je vss ili všs, strucni ispit, radni staz od mislim tri godine nakon diplomiranja. slucajnost je da su ova tri clana UO iz tri razlicite politicke stranke.

Ok edo UO se formira političkim ključem, to znamo, a gdje su ti konkursi za prijem novinara, a nekakvih novih tamo je gomila… kažeš nešto SSS-a ????

exyu…ma nema tu politickog kljuca, konkurs je javan, da postoji politički ključ, SDA bi sama popunila sve UO, doduse kada je SDP imao vlast popunjavali su sami sve UO kadrovima SA VK, KV i SSS strucnom spremom. RTV Lukavac je mala kuca, tamo radi svega nekoliko novinara, za prilicno male plate i nesto pripravnika. Svi koji zelite znati kako radi RTV Lukavac i ko su uposlenici, otidjite do te ustanove, gostoprimljivi su, porazgovaajte i vidjet ce te i probleme te kuce koji nisu bas mali…

adbanner