PU Lukavac: Evidentno poboljšanje stanja bezbjednosti na TK

4. Septembra 2013.
1 min. za čitanje

sl2Nakon što su sekretar Safet Begić i v.d. policijski komesar Samir Aljukić prisutne upoznali sa planovima i aktivnostima menadžmenta MUP TK-a do kraja 2013. godine, razmatrano je stanje bezbijednosti na području Tuzlanskog kantona, kao i stanje unutrašnjeg reda i discipline u svim organizacionim jedinicama MUP TK-a.

Što se tiče stanja bezbjednosti konstatovano je evidentno poboljšanje u odnosu na isti period prošle godine. Odjeljenje za informatiku je upriličilo i prezentaciju baze podataka iz policijskih elektronskih evidencija, čiji je sistem zaživio u junu 2013. godine, kada je potpisan sporazum između policijskih agencija i tužilaštava na području BiH. Korištenje navedene baze će doprinijeti efikasnijem, bržem i operativnijem radu policijskih službenika na području Tuzlanskog kantona a i šire.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

koje poboljsanje mozda su sebi plate poboljsali ,a stanje iz godine u godinu je sve gore koliko pucnjava ove godine,nije sigurno se ni kretat gradom gledaj ocel otkle metak zalutat,pa onda droge je sve vise i vise ,kreova lutalica,ljudi koji divljaju sa autima…neznam sta je bolje za vas gospodoal budite konkretni!!!