fbpx

Prve radionice u Lukavcu

1 min. za čitanje
Indira Bajramović

Piše: D. Brkić

Nakon toga slijede radionice u Kiseljeku kod Tuzle, Tuzli i Živinicama, najavljeno je na današnjoj pres-konferenciji u sjedištu ovog Udruženja.

“Sistem socijalne zaštite garantuje građanima pravo na savjetovanje, pomaganje u preovladavanju posebnih poteškoća, pomoć za udruživanje, pomoć za podmirenje troškova stanovanja, jednokratnu pomoć, doplatak za pomoć i njegu, pomoć i njegu u kući, osposboljavanje za samostalni život i rad, skrb izvan vlastite porodice i druge oblike pomoći. O svemu tome želimo educirati žene Romkinje, koje i ne znaju za ova prava. Cilj nam je da ih ovim edukativnim sadržajima osnažimo i da se zajednički borimo protiv svih oblika diskriminacije i nasilja nad Romima, romskim ženama i djecom”, kaže predsjednica Udruženja “Bolja budućnost” Indira Bajramović.

Planirano je da se u okviru četiri radionice educira po 20 Romkinja iz Lukavca, Kiseljaka, Živinica i Tuzle. Projekat se implementira u saradnji sa Sorošovim fondom Otvoreno društvo i bit će okončan do 20. novembra 2011. godine.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x.com)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments