fbpx

Program manifestacije Ljeto u Lukavcu 2023

3 min. za čitanje

Ovoga ljeta u Lukavcu Mostar sevdah reunion, Zoster, operne arije, predstave, klasika pod zvijezdama, odbojka na pijesku 

Zvuci sevdaha, opernih arija, klavirskih recitala, koncerta za flautu, smijeh kroz birane predstave, zabava u porodičnom danu i odbojci na pijesku, sve do internacionalnih druženja kroz zanimljive izložbe, predavanja i promocije, ispunit će ovogodišnje „Ljeto u Lukavcu 2023.“ 

Početak sveobuhvatne zabave za publiku koja će posjetiti Lukavac najavljen je za 03. august i to hit predstavom „Luda kuća“ sarajevske ekipe koju predvodi fenomenalna Aida Bukva. 

Posebnu noć sevdaha u nestvarnom ambijentu dvorišta gradske vile Solvay poklonit će nam Mostar sevdah reunion 04. augusta, a već narednog dana sa najmlađima idemo u potragu za blagom kroz predstavu Gradskog pozorišta Živinice „Tri mačka i zakopano blago“. 

Poseban akcenat ove godine stavljen je na klasiku pod zvijezdama uz gradski biser, prekrasnu vilu Solvay, gdje će posjetioci uživati uz operne arije Aide Čorbadžić i Melise Hajrulahović, klavirski recital Zlatana Božute, kao i zvuke flaute Senije Berberović i klavira Slađane Dedić. 

U toplim ljetnim danima bit će i zabave za sve kroz sportski dan za porodicu i after party na farmi Milo selo, odbojku na pijesku za djecu i odrasle na gradskom šetalištu, a posebno kroz spektakl sa Avantura animatorima koji 11. augusta mališane zabavljaju na jezeru Modrac. 

Lukavac će ugostiti i renomiranog književnika Ibrahima Kajana koji stiže iz Zagreba, a uz Lukavčanina Ismeta Hodžića i umjetnicu iz Njemačke Denise Schubert. 

Manifestaciju će zatvoriti koncert popularnog pop-reggae benda Zoster u klubu Scena Centra za kulturu Lukavac 13. augusta u 20:00 sati. 

Iz ponuđenog programa vidljivo je da se nastavlja kulturni procvat u malom bh gradu, a brojne sadržaje za publiku ne samo iz Lukavca, već i brojnih drugih gradova koji su sve češći gosti zanimljivih događaja, ovog ljeta priprema Centar za kulturu Lukavac u saradnji sa Gradskom upravom i Turističkom zajednicom Grada Lukavac. 

Svi ljetni sadržaji publici će biti besplatni, stoga možemo očekivati dobru zabavu i značajnu posjetu ovome gradu koji u kulturnom, zabavnom, sportskom i turističkom pogledu ima mnogo toga za ponuditi. 

Angažmanom na realizaciji sadržaja u ambijentu vile Solvay, farmi Milo selo i jezeru Modrac, Turistička zajednica Grada Lukavac postaje značajan faktor u promociji brojnih potencijala kojima šire područje Lukavca raspolaže, što će svakako u narednom periodu biti prošireno i na druge dijelove lokalne zajednice. 

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Upravo bio na predstavi Luda kuća. Fina predstava, onako narodska. što bi rekli. Kopija “Lud zbunjen normalan” u mini izdanju. Jedino je krava jedna kvarila ugođaj, jer je pričala cijelo vrijeme, a povrh toga joj je i mobitel zvonio 4-5 puta. što je najžalosnije krava ima barem 70 godina i nije se za života naučila kulturi i ponašanju u pozorištu. Šteta što ovakve ne možemo zatući kolcem u glavu…