fbpx

Privrednom društvu KHK Lukavac odobrena pozajmica od 509.300,72 KM

1 min. za čitanje

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici dala je saglasnost na dvije odluke o odobravanju finansijskih sredstava Privrednom društvu „Koksno-hemijski” kombinat DD Lukavac na ime pozajmice i to 209.772,60 KM za isplatu XII rate otpremnine radnicima za mjesec septembar 2010. godine, a koji su raskinuli radni odnos i 299.528,12 KM za uplatu dospjelih, a neizmirenih obaveza po osnovu doprinosa za PIO za period od 1. januara 2004. do 31. decembra 2008. godine.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala i saglasnost na Aneks I Ugovora o pozajmici zaključenog između „KHK” D.D. Lukavac i Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona. Riječ je o Ugovoru o pozajmici od 4.805.605,91 KM odobrenih za izmirenje duga KHK na ime doprinosa za PIO, doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti isplatu otpremnina zaposlenicima. U odnosu na osnovni ugovor o pozajmici, smanjen je iznos pozajmice na 4.745.785,04 KM.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Aferim VladoTK samo odobravajte,pozajmljujte otpišite dogove indijcima a i njihove strine žive na računa radnika KHK lukavac.Baš je lako biti većinski vlasnik na ovakav način,ovlaštenja maximalna – odgovornost minimalna.

KHK naprijed!!!!!!
Bez GIKIL-a odnosno KHK nema ni Lukavaca ni TK-a, u to budite sigurni….samo naprijed…;)

Cijena koksa je katastrofalno visoka , tako da već susjedne fabrike , napuštaju koks i prelaze na antracit , da bi poslovale bez gubitaka .
Treba preispitati poslovanja firmi kojima se daju pozajmice .Pogledajte kolike su im plaće – visočije od drugih firmi koje redovno izmiruju obaveze ? Pa neka malo štede , pa će imati za doprinose . Šta ako se svi ugledamo na njih , dignemo plate ,. a ne uplaćujemo PIO , MIO .
Ono sa strinama je vjerovatno tačno .
Radije im pozajmite za ekološke probleme i čišći zrak , koksara je veći zagađivač od Sode , a ovdje ste danima Sodu prozivali .