Lukavac: preko 250 učesnika iz cijele BiH i inostranstva predstavili su najnaprednija rješenja iz oblasti IT Tehnologija

4 min. za čitanje

imel1IMEL doo u saradnji sa MICROSOFT uredom BiH, KIMTEC doo te Regionalnom razvojnom agencijom NERDA predstavio novosti u oblasti IT tehnologija.

Imel doo iz Lukavca sa svojih 15 godina postojanja pokazao je kvalitetu na zavidnom nivou. Na skupu održanom u Lukavcu na kome je učestvovalo preko 250 učesnika iz cijele BiH i inostranstva predstavljena su  najnaprednija rješenja u oblasti IT Tehnologija.

Najširoj javnosti su samo sedam dana nakon objave globalne dostupnosti novog operativnog sistema Windows 7 predstavljene najvažnije mogućnosti koje on sa sobom donosi.“ Ovom prezentacijom  željeli smo pokazati samo dio onoga što Windows 7 predstavlja i na koji način će pomoći korisnicima da rad na računaru učine još lakšim. Windows 7, u svojoj osnovi predstavlja jednostavnost, fleksibilnost i više vrijednosti za korisnika nego li bilo koji operativni sistem prije”  naglasio je Nikola Pavlović iz Microsoft BiH .

Na skupu je poseban akcenat dat na načine licenciranja Micorosoft proizvoda o čemu je govorio Dragan Davidović Microsoft specialist iz KIMTEC-a .

U svom izlaganju Lejla Hažiabdić Microsft BiH je poseban akcenat stavila na prednosti korištenja licenciranog softvera, odnosno rizike kojima se korisnici izlažu prilikom korištenja nelicenciranog softvera, te naglasila da:„Kupovinom licenciranog softvera osiguravate zakonitost vlastitog poslovanja i štitite svoja ulaganja od rizika koji proizlaze iz korištenja piratskog softvera, a istovremeno ostvarujete pravo na nadogradnje na nove verzije kupljenih proizvoda, na tehničku podršku i ažuriranje softvera.“imel

Imel doo Lukavac je firma za kojom je već 15 godina plodnog rada. Danas broji  23 stalno zaposlene  visokoobrazovane i specijalizovane osobe. U svojim redovima ima magistre nauka, diplomirane inžinjere i ekonomiste te visokospecijalizovane radnike za razna područja primjene informacionih tehnologija.

Takođe u projektima sudjeluje veliki broj vanjskih saradnika – vrsnih profesionalaca u svojim oblastima. Kroz edukatini centar, u proteklom periodu je prošlo više od 5500 građana, a proizvode i usluge koristi preko 500 privrednih, javnih i drugih organizacija u zemlji i okruženju. Posebno smo ponosni: naglasio je Mevludin Čeliković direktor Imel doo „što naše proizvode i usluge koriste najuglednije domaće i svjetske firme, koje su u nama našle pouzdanog i stručnog partnera u području poslovnog i tehničkog konsaltinga, kao i tehničke primjene informacionih tehnologija.“

O načinu rada Imel doo i planovima za naredni period govori je glavni konsultant mr. sc. Izudin Čeliković i istakao :

Da korištenje informacionih tehnologija može pomoći u organizaiji poslovnih procesa, njehovoj kontroli i analizi. Posebno je zanačajno uvođenje kompleksnih poslovnih alata kao što je ImelBis, koji ima za cilj inegrirati sve poslovne procese i odjele u kompaniji u jedinstveni transparetni poslovni system sa jedinstvenom bazom podataka. Ukoliko je ERP ImelBis kvalitetno sproveden on omogućuje funkcionalno djeljenje informacija unutar i izvan kompanije sa ciljem veće produktivnosti rada, uštede vremena i konačno većeg profita. U tom cilju u Imel-u će otvoriti Bis akademiju sa ciljem ovladavanja ovim složenim alatom i njegovim mogućnostima.

(Marketing)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar