fbpx

Potpisan sporazum o uspostavljanju Omladinske banke na Općini Lukavac

2 min. za čitanje
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Općina Lukavac je finansijski podržala osnivanje i uspostavljanje fonda za podršku inicijativama mladih, kako bi se poboljšali uslovi življenja u ovoj općini.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Omladinska banka podstiče omladinski aktivizam i finansijski podržava ideje formalnih i neformalnih grupa mladih. Na poseban način uključuje mlade, od 15 do 30 godina, u život zajednice, te ih motiviše na učešće u pozitivnim promjenama. Neposrednu korist od postojanja Omladinske banke imaju mladi članovi Odbora Omladinske banke koji jačaju svoje kapacitete istraživanjem potreba u zajednici i učeći se timskom donošenju odluka o finansijskog podršci inicijativama mladih. S druge strane, podjednaku korist imaju mladi ljudi koji sa svojim idejama ili inicijativama za dobrobit zajednice apliciraju na sredstva. U oba slučaja, mladi imaju priliku da svojim volonterskim doprinosom učestvuju u kreiranju pozitivnih promjena u zajednici.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Prve aktivnosti Omladinske banke Lukavac započet će animiranjem i uključivanjem mladih u Odbor Omladinske banke, a prvi krug podrške projekata mladih bit će implementiran od septembra 2012. godine.

Fondacija tuzlanske zajednice, uspostavljanjem i vođenjem Omladinske banke Lukavac, Kalesija i Tuzla, pomaže omladinsko organizovanje i umrežavanje, podstiče volonterstvo i društveno angažovanje mladih u aktivnostima za opštu društvenu korist.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Više informacija možete dobiti na web stranici www.omladinskabanka.org, direktno u kancelariji Fondacije tuzlanske zajednice u ulici Matije Gupca 13. ili putem tel. 035/362 830.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hocemo PRAVI posao dosta je vise VOLONTIRANJA!!!

trebalo bi uvest novo pravilo..hoces bit nacelnik moze nije problem al ces volontirat 4g..sumnjam da bi bilo guzve..isto i za opstinske-pardon opcinske odbornike tj vjecnike koji tam guzeljaju dzabe pa nek onda dzabe i sjede a ne ovako krk sa mojih ledja

Pioniri lukavackog aktivizma! Ova dva momka su doprinose nasoj opstini dugi niz godina kroz veliki broj projekata za mlade!

-_-

HA HA HA