Poteškoće u vodosnabdijevanju visinskim zona

2 min. za čitanje

IMG_0139Obavještavamo potrošače pitke vode iz gradskog vodovoda Lukavac da bi usljed izraženije potrošnje vode u narednom periodu moglo doći do poteškoća u urednom vodosnabdijevanju posebno u visinskim zonama.

Ovim putem Vas molimo da ne zalivate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži.

Odvoz smeća odvija se po ustaljenom rasporedu sa jutarnjim radom od 05,30 sati i poslijepodnevnim od 16,00 sati. Odlukom o komunalnom redu (čl.115) mjesta za smještaj posude za kućno smeće za postojeće objekte, određuje komisija čiji sastav čine predstavnici službi nadležnih za komunalne poslove, za poslove urbanizma, za inspekcijske poslove i predstavnik davaoca usluga. Mjesta za smještaj posuda za kućno smeće za nove objekte moraju biti određena urbanističko-građevinskom dokumentacijom. Takođe, mjesta za posude za smeće ne smiju se određivati na zajedničkom stepeništu ili na ulazu u zgradu. Mjesto na kome se drže posude za smeće mora se održavati u čistom i urednom stanju.

Danas košenje trave u ulicama Jaske i Dragana i Prvoj ulici, okopavanje cvijeća u Sarajevskaoj ulici, orezivanje ogradice u ulici Redžepa ef. Muminhodžića, uređenja prostora spomen obilježja u MZ Lukavac mjesto.

Za primjećene kvarove na vodovodnoj, kanalizacionoj mreži u dijelu koji pripada J.P.»RAD» Lukavac molimo građane da prijavu izvrše na telefon broj 555-096 ili 554-870, kako bi nadležne službe blagovremeno intervenisale.

(SodaLIVE.ba/JP RAD)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

gradani uredno placaju pitku vodu tako da sa njom imaju pravo raditi sta hoce …e sad srugo je sto komunalno uzima pare …dijeli neplanski prikljucke i naplacuje ljudima pitku vodu a nije sposobno ispuniti svoje obaveze prema potrosacima…
kao i obicno prave narod budalama…

Takvi smo i,kada nas neko za nesto ljubazno zamoli,mi mu zavalimo kontru!

Nek nije slabo vodosnadbijevanje u Devetaku i onim kućama oko doma zdravlja, a ostali brate dragi nek se malo strpe…biće vode. Šta odmah blečite i kidišete, mislite lako je gosn Načelniku da brine o svima, svemu i svačemu. Ne morate se ni brćkat stalno, nemate krava da “hin” pojite. “Iđte” jedte sladoled kod Bujara, pa se razgaljujte.

pitka voda je na okolnim izvorima ovo je hlorisana bara… a majke ti kakve izrazenije potrosnje u iducem periodu kad smo to mi u gradu punili bazene, prali asfaltne povrsine i zalijevali baste lupate gluposti to mi imamo baste na balkonima jebali vas ti sto su dosli sa visina (brda) pa ostalo u krvi da peru ploce i zaljevaju baste… trazite od opstine lovu pa kopajte druge bunareve grd se siri radite makar nesto korisno ne treba VSS da s naplacuju komunalije niti je to neka mudrost to su radili i nepismeni ljudi u Lukavcu prije 90 godina…

kao prvo mi nemamo pitku vodu, drugo, pritisak je slab i cesto djeluje kao i da nema vode da bi poslije u cijevima pocelo hucati i brojilo se vrtoglavo okretati sto nam izbija marku po marku iz dzepa a vode opet slabo, da je ima kao sto se placa bilo bi dobro, samo ne znam kako neko moze reci da je platio i da ima pravo da trosi a neko nema da se umije, trebamo biti solidarni, basta ima kao i asfalta koji se kvasi a i tepisi su sada aktuelni. svi se trebamo korigovati, ne proizvodi komunalno vodu nego je samo distribuira.