Poligon “Koševi” ponovo u funkciji

1 min. za čitanje
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Nastoji širiti dobru volju i razumijevanje u svijetu.

Rotary Klub Lukavac nastoji ne zaostajati za ostalim klubovima iz svijeta i u planu ima nekoliko projekata koji će biti realizirani do kraja tekuće godine.

Upravo jedan od tih projekata od danas je vidljiv svima. Poligon „kod panjića“ je ponovo u funkciji – djelimično. Kažemo djelimično, jer veliki dio poligona i sada je prazan.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Ukoliko ste ljubitelj sporta, konkretno košarke, ili jednostavno želite provesti slobodan dan na otvorenom, onda obavezno dođite na poligon, na „partiju basketa“.

Neformalna grupa mladih lukavčana je prepoznala potrebu za otvorenim basket/košarkaškim terenom, a Rotary je pružio finansijsku potporu, kupivši neophodan materijal za ospobljavanje dva koša.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Rotary Klub Lukavac u narednom periodu ima u planu osnivanje podmlatka, Rotaracta, koji će također raditi na dobrobiti svih građana naše općine.

VIŠE FOTOGRAFIJA

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
7 komentara
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Super stvar svaka cast momcima,jos da nam opstina malo pomogne pa da ogradimo poligon,napravimo golove na dvije strane i onaj park oko poligona barem malo sredimo bila bi velika cast za nasu omladinu i nebi se po kaficima sjedilo vec bi bili svi sportski aktivni,nadam se da ec se neko oglasiti na ovo,hvala

Ne sekirajte se nece biti prazan. Hvala Rotery

super samo se nadam da oni sto kradu sahtove po gradu da ih neimenujem sad nece ukrasti i ove koseve i odnijeti na otpad

Nece se dugo zadrzat, to je sigurno…

Visice sa ovih koseva ako pokusaju da ih skinu. A golovi sine nikad nisu niti ce ikada biti na ovom poligonu. Za krkanske sportove imas livadu.

Nek se neko sjetio da ovo uradi. U gradu se nema haman pa nigdje partija basketa razbacit.

Na istom poligonu ( širok ) mogu stati još dva koša , pa pozivam Fabrike : SSL , FCL , GIKIL , ili Opštinu ( ? ) , Sportski savez ( ? )- da obraduju omladinu i rekreativce . Jer proljetno sunce prosto mami , i bolje je da je omladina na poligonu nego li u zadimljenom Internet klubu ili kafiću .Neko bi mogao organizovati i turnir u basketu , recimo Sportrski savez Opštine koji nema ama baš nikakvih aktivnosti za raju , osim ustaljenih sa registrovanim klubovima . Ako ništa drugo , neka se pismeno obrate gigantima industrije i zatraže donacije , sića je to za njih .