Policija u akciji “Sigurnost 2009”

1 min. za čitanje

106_1853 []U cilju unapređenja ukupnog sigurnosnog ambijenta, na području općine Lukavac i TK počela je realizacija programa preventivnih aktivnosti uprave policije MUP-a TK pod nazivom “Sigurnost 2009″.

Danas smo ispred tržnog centra VF u Lukavcu zatekli predstavnike PU Lukavac sa pokretnim štandovima na kojima su dijelili propagandni materijal građanima Lukavca.

Narednik Osmanović, policijski službenik zadužen za rad sa zajednicom za SodaLIVE.ba dao je više informacija o ovoj akciji:

 “U sklopu implementacije projekta “Rad policije u zajednicama” na nivou MUP-a TK, izvedena je operativna akcija “Sigurnost 2009”. Ova akcija bazira se na preduzimanju preventivnih aktivnosti od strane policijskih službenika MUP-a TK za vrijeme turističke sezone. Cilj ove akcije je da  policija osim preduzimanja preventivnih mjera u zaštiti imovine i života građana, ostvari što bliži kontakt s građanima. S tim u vezi formirani su i mobilni štandovi na kojima će policijski službenici komunicirati s građanima i dijeliti određeni propagandni materijal”.

 Portal SodaLIVE.ba ostvario je uspješnu saradnju s policijskom stanicom u Lukavcu i u narednom periodu redovno ćemo sve naše posjetitelje obavještavati o sličnim akcijama organa zaduženih za sigurnost građana. 

[nggallery id=14]

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner