fbpx

Polaznice škole web marketinga uspješno savladale prvi modul

3 min. za čitanje

IMG_20130710_081636 One su dobile priliku da savladaju osnovna, a potom i vrlo napredna informatička znanja i to pohađajući višemjesečnu obuku u edukacijskom centru renomirane kompanije Imel u Lukavcu. To im je omogućilo Društvo za istraživanje i razvoj (DIR) iz Tuzle, koja zahvaljujući sredstvima UNDP-a dodijeljenim kroz poziv LOD lll provodi ovaj projekat.

IMG_20130708_101330

Nakon mjesec dana intenzivne obuke polaznice su savladale prvi od ukupno pet modula, te pristupile polaganju testa. Tihomir Matuzović, jedan od profesora koji je provodio edukaciju izuzetno je zadovoljan postignutim napretkom. „Tokom prvog dijela radili smo na savladavanju svih osnovnih i naprednih alata iz programa Word 2010 i djelimično Excel 2010 i test je pokazao da smo u tome uspjeli. Znatan broj polaznica osvojio je maksimalan broj bodova i to me posebno raduje. Tokom rada sa njima stekao sam utisak da su motivirane i spremne da uče, te da su svjesne značaja ovog projekta za njihove buduće karijere. Sa druge strane mi smo koristili najsavremeniju metodologiju učenja, te kroz rad u malim grupama omogućili individualan pristup svakoj od naših polaznica. U ime Imel-ovog edukacijskog tima ja im čestitam i izražavam nadu da će biti uspješne i tokom naredna četiri modula“, izjavio je prof. Matuzović.

IMG_20130710_110429

U ime Društva za istraživanje i razvoj Tuzla zadovoljstvo zbog uspješno okončanog modula iskazala je Jasmina Ovčina, te podsjetila na neke od ciljeva ovog projekta: „Projekat će težiti ka osnaživanju i osposobljavanju korisnica za preuzimanje aktivnije uloge na tržištu rada i u društvu. Pružit će im se podrška usmjerena na jačanje ličnog identiteta, osvješćivanje potrebe za ličnim i poslovnim razvojem, sticanje informatičke pismenosti, znanja i vještina za traženje posla i specifičnog znanja web marketinga za kojim poslodavci sve više imaju potrebe. Osim toga, kroz projekat će se stvoriti mogućnosti za razmjenu iskustava i širenje mreže kontakata, povezivanje sa potencijalnim poslodavcima i poticanje na izgradnju proaktivnog stava u traženju posla. Projekat uključuje i promotivne aktivnosti prema poslodavcima i lokalnoj zajednici u cilju prenošenja stečenog znanja i iskustava te senzibiliziranju javnosti za nezaposlene žene u općini Lukavac“.

Informatička obuka 50 polaznica, koje se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje Lukavac se nastavlja. Projekat „Web marketing prilika za zapošljivost žene u općini Lukavac“ dat će ovim visokoobrazovanim djevojkama veliku konkurentsku prednost na tržištu rada.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments