fbpx

Počele pripreme za 3. festival “U susret proljeću”

3 min. za čitanje
Dom kulture Lukavac

Učešće i na ovoj trećoj uzeli su učenici osnovnih škola naše općine i Dječije selo mira Turija. Nakon pristiglih prijava učenika – takmičara održan je prvi radni sastanak na kojem su prisustvovali svi kandidati sa nastavnicima muzičke kulture, pedagozima i direktorima škola. Sastanak je ujedno bio prilika za upoznavanje gdje su dobili i prve upute o održavanju treće muzičke manifestacije „U susret proljeću“. Takođe je izvšeno žrijebanje i utvrđen redoslijed nastupa naših kandidata koji su priznali da imaju tremu, ali onu pozitivnu koja će nestati do marta odnosno do takmičarske večeri.

Tako će u nadamo se prepunoj sali Centra za kulturu prva nastupati Mubina Đuzić iz OŠ Lukavac Mjesto, drugi je predstavnik OŠ Dobošnica Denis Osmanović, treći Kenan Aljukić iz OŠ Prokosovići, četvrta je predstavnica OŠ Puračić Nermina Lukavačkić, zatim pod rednim brojem 5 Ermin Kurahović OŠ Gnojnica, šesti je Dženan Aganović iz OŠ Poljice, sedma je Lejla Osmanović iz OŠ Gnojnica, pod rednim brojem 8 je predstavnik Sela Mira Gordan Karov, najmlađa takmičarka Samra Mujkić iz OŠ Prokosovići nastupat će deveta, deseta je Merima Alić iz OŠ Lukavac Grad, 11 Esma Brkić iz Sela Mira, drugi kandidat odnosno kandidatkinja OŠ Poljice Amina Malkić je dvanaesta, Amina Kapetanović iz OŠ Lukavac Mjesto trinaesta dok je pod rednim brojem četrnaest Ajla Iljazagić iz OŠ Turija, petnaesta je predstavnica OŠ Puračić Selma Avdić, dok će drugi kandidat OŠ Lukavac Grad Ismedin Imširović nastupiti šesnaesti, sedamnaesti je Miralem Mlivo iz OŠ Dobošnica dok je osamnaesta posljednja takmičarka Dinela Priluškić iz OŠ Dobošnica.

Snimljeni su i prvi džinglovi sa kojima će se učenici predstaviti javnosti. U narednom preiodu naše takmičare ćemo upoznati i sa njima se družiti kroz radijske i televizijske emisije, a na sceni će se pojaviti 19. marta u velikoj Sali Centra za kulturu sa početkom u 18 sati. Kao i predhodnih godina za sve kandidate će se moći glasati putem SMS, a svojim SMS glasovima birate pobjednika televoltinga. Tročlani stručni žiri na završnoj manifestaciji izabrat će pobjednika, a nagrade će pored prvoplasiranih dobiti i takmičari za osvojeno drugo, odnosno treće mjesto. I baš kao što su kazali i nastavnici i učenici ovo je prilika za druženje i zabavu pa vjerujemo da ćemo se lijepo družiti i zabaviti, a nakon manifestacije i opustiti na zajedničkoj ekskurziji koju RTV Lukavac i ove godine poklanja svim učesnicima festivala „U susret proljeću”.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments