fbpx

Plaža očišćena – do kada?

1 min. za čitanje

U posljednjoj akciji još jednom je izvršen obilazak i skupljanje smeća na samoj plaži i uklonjen jedan dio smeća u romskom naselju na dionici buduće biciklističke staze.

Aktivisti “Plaže” upozoravaju da ovakve akcije ne daju rezultata ukoliko se građani i dalje budu neodgovorno ponašali a vlast ne nađe akdevatan način zaštite i uvođenje eko-policije na što je odredbe zakona obvezuju.

Problem su, također i privatni posjedi na području plaže preko kojih vlasnici ne dozvoljavaju prolaz ekipama za čišćenje ili ih pak drže potpuno zapušteno tako da određeni objekti predstavljaju prave izvore zaraze i smrada. Iako vlasnike tih parcela zakon obvezuje da iste održavaju oni to ne čine dok inspekcijski organi po tom pitanju, očito, ništa ne poduzimaju. Nastavili se ovako, upozoravaju iz “Plaže”, i dalje ćemo trošiti novac na čišćenje umjesto da ga upotrebljavamo u razvojne projekte.

 

 

(N.Z.)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Cestitke svima koji su cistili ali dok se ne pocnu kaznjavati i to PAPRENO oni koji bacaju smece nema nista od toga.

Nego, nisam znao da u Prokosovicima ima KKK (Kju Klux Klan).

A sta ce to poduzeti ljenjivci iz inspekcija? Napisati im prijave zbog sirenja zaraze?
Pa onda trebaju redovno JKP RAD-u pisati te prijave jer u ljetnim mjesecima SA SELA odvoze smece jednom u dvije sedmice a nekad i jednom u mjesecu pa se sve usmrdi i takodje postaje moguce zariste zaraze.
JKP RADU je bar placeno da to odvozi pa bi prvo njih trebali inspektori (neradnici koji ne izlaze iz kancelarije ko da su hodze a ne drzavni sluzbenici) kazniti.
nemojte samo na narod. de da vidimo prvo ko u vlasti ne radi svoj psoao a narodu je lahko od ledja odbit.

Ljeti dodje seljadija , koje ne postuje oca i mater a kamoli druge ( prirodu i ostale stvari ) , opija se , razbija flase , baca u vodu svasta … Cemu to ? Volio bih kad bi svi bili slozni pa da posvetimo paznju tome , ako vec pijemo da makar na jednom mjestu ostavimo flase a ne da ih bacamo i razbijamo .. mislim stvarno zaista to nije uredu …

Nadamo se da ce svi mladi biti vise obzirniji prema jezeru Modrac …