Ovako izgleda nebo iznad GIKIL-a [FOTO + VIDEO]

3 2.672

Godinama slušamo priče kako će Lukavac dobiti mjernu stanicu za monitoring kvalitete zraka.

koksara

Zadnje priče slušali smo u aprilu prema kojim bi nakon potpisivanja sporazuma, Lukavac trebao dobiti fiksnu mjernu stanicu sa display-em kod izvora Petrak.

KOKSARA4

Nakon potpisivanja sporazuma o prijenosu fiksne stanice za monitoring zraka u Lukavcu, 8. aprila ove godine, bili smo uvjereni da će do realizacije tog sporazuma doći u vrlo kratkom roku ali, prevarili smo se.

KOKSARA5

Ipak, naši čitatelji nas uvjeravaju da display nije potreban – sve vidimo svojim očima. Na fotografijama i video prilogu možete pogledati kako izgleda nebo iznad Global Ispat Koksne Industrije Lukavac. Svaki komentar je suvišan.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
fujitsu

,,Narod zna” … ,,sad imamo drzavu za covjeka” …
Rupe na asvaltu su vec pocele da se krpe … cirkus je poceo

Muha

Nije svaki komentar suvisan!Ima stvari koje definitivno treba razjasniti. I ja zivim u Lukavcu,i normalno da me zanima sta udisem,ali i vi ste mogli ostati u Puracicu i udisati malo bolji zrak,isto kao i ja odakle sam dosao u Lukavac…odnosno,kao i 90% stanovnika Lukavca.Svi smo mi prije ili kasnije sisli iz Poljica,Puracica,Bikodza,ProkosovicaTurije,itd.Cast izuzecima koji su nastanjivali uze podrucje,tj. njihovim roditeljima i djedovima.Mada,ako se vratimo u proslost,Fabrika Sode recimo je napravljena 1893.godine.Da malo vidimo ko je tada naseljavao ovo podrucje i koliko je bilo stanovnika u uzem dijelu grada? Ko je stariji,kokos ili jaje? Glupa je vise prica na ovu temu,jer ova fotografija apsolutno nije nista drugacija od one iz recimo 1980. godine.Iole ko je poznavalac procesa rada u GIKIL-u,a tadasnjem KHK-a zna da je ovo jedini nacin punjenja peci na deklima.Dekla se otvaraju “u nebo”,ugalj se saspe u peci,i to je proces koji je jedini moguc u proteklih 60-ak godina,odnosno od nastanka fabrike.Jedina razlika je sto se to sada radi na 5.-oj bateriji,a nekada su to radile 1.,2.,3. i 4. baterija.Lijep pozdrav.

fujitsu

muha glupa ti je ta istorijska prica
ovde nije u pitanju fabrika , nego nepostivanje zakona jer zna se kako i kakve fabrike imaju odobrenja za rad i okolisne dozvole …sad koksara je napravljena tu davno i sa tom muzejskom tehnikom trebaju raditi i danas dan ? ne ulazuci nista u zastitu okoline i ljudi ? uzimajuci svu zaradu iskljucivo za sebe i povlaciti je u indiju ?
smijesan si

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x