fbpx

Otvoren proizvodni pogon „LIMPIO“- „Bauklar“

2 min. za čitanje
Foto: Lukavac.ba
Foto: Lukavac.ba

Proizvodni pogon, sa 30 zaposlenih, od kojih je 11 angažovano u samom proizvodnom procesu, potpuno automatizovanom, sa upotrebom nakvalitetnijih i brižljivo odabranih sirovina, u svom programu će imati preko 30 proizvoda. U novoizgrađenoj fabrici u Lukavcu će se proizvoditi više vrsta ljepila za stiropor i siporex, disperzivne i poludisperzivne boje, fasadne boje, ljepilo, glet masa, mineralne žbuke i mnogi drugi proizvodi od kojih će se veliki dio izvesti, obzirom da d.o.o. “LIMPIO“ ima značajno inozemno tržište, od čega je u prethodnom periodu čak trećina cjelokupnog programa bila plasirana u Hrvatskoj.

Ovim je, kako je rečeno na ceremoniji otvaranja, „ostvarena vizija vlasnika i direktora firme „LIMPIO“ d.o.o. Omera Mehinovića, za osnivanjem domaće firme za proizvodnju boja“. Razvoj firme tekao je postepeno, sve od 1989. g. kada je osnovana, do danas, d.o.o. „LIMPIO“ je stekao ugled pouzdanog i korektnog partnera, sa 4000 m2 vlastitog poslovnog prostora, od čega 1500 m2 proizvodnog, sa maloprodajnim objektima širom Bosne i Hercegovine i 9 u TK. Novootvorena fabrika boja u Lukavcu, u čiji je razvoj u posljednjih 1,5 godinu, uloženo 3 miliona KM, proizvodiće dnevno 100 tona proizvoda, ali se planira povećanje proizvodnje na 200 tona i novo zapošljavanje. „Ovo je značajan dan za Općinu Lukavac, kazao je načelnik Općine Dževad Mujkić, iskazavši zadovoljstvo izborom Lukavca za izgradnju ovog pogona, istakavši da perspektive države treba graditi na ovakvim primjerima. Upućujući čestitke menadžmentu i uposlenim, načelnik Mujkić je iskazao spremnost Općine da podrži firme koje će svojim razvojem doprinijeti zapošljavanju ljudi.

(SodaLIVE.ba/Općina Lukavac)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Predlažem načelniku opštine da pokrene inicijativu, da se svima koji hoće investirati i otvoriti proizvodni pogon u Lukavcu BESPLATNO dodijeli građevinsko zemljište, to nam je jedini izlaz.

Opet nema posla..Tako da mi to i ne predtavlja nesto da bi bilo na udarnoj stranici..A ako i bude posla uvalice se kakav “babin”sin u neku od fetelja…JEBO TAKAV ZAKON I FIRMU.. Zale se sto djece se sve manje u skole upisuje a buducnost djeci ne grade…

I tako cemo zivjeti sretno do kraja zivota !!!!