fbpx

Otvaranje radnih mjesta u Lukavcu i šest gradova prvi prioritet projekta američke i švedske vlade

1 min. za čitanje

Tom prilikom David Barth, direktor misije USAID-a u BiH, zamjenik gradonačelnika grada Doboja i načelnici općina Gračanica, Gradačac, Lukavac, Srebrenik, Tešanj i Živinice potpisaće Memorandum o razumijevanju.

Svečana ceremonija biće održana u četvrtak, 10. aprila, 2014. godine u Hotelu Tuzla, Kristalna dvorana, ZAVNOBiH-a 13, Tuzla u 11:00 sati.

Glavni cilj USAID/Sida Projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) je snažna podrška lokalnim zajednicama na ekonomskom razvoju, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta USAID/Sida GOLD projekat razvija model održivog lokalnog ekonomskog razvoja pri čemu će partnerske općine kreirati model ekonomskog razvoja, koji će biti primjenjiv u cijeloj zemlji kao temelj za održiv ekonomski rast.

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Moze se otvarati koliko hocete radnih mjesta u grad, ali na ta mjesta ce se zapošljavati radnici s drugih opština, npr. Gracanice i TZ.

Nije problem u radnim mjestima, veliki broj ljudi radi na crno zato sto drugacije nemoze, sve zbog velikih nameta od drzave. Ove krvopije kad bi smanjile namete poslodavcima onda bi bilo i vise uposlenih radnika tj. prijavljenih….. Eh sad ovo velikoj vecini vledara negodi!!! Treba promijenit sistem u drzavi, nema vise Jugoslavije i socijalizma, mali smo i nemoze ovako, nemoze se mijesat socijalizam i kapitalizam, a to je trenutno stanje u ovoj rupi od drzave.

Ko kaže da nije problem u radnim mjestima, ti sigurno radiš pa tako misliš, stotine rođenih lukavčana uopšte nema nikakav posao, a ovi sa brda novopečeni malograđani sve što ima radnih mjesta , i pravih i na crno, zajagmili preko svojih amidža i daidža

eto posla za ostatak arapcica koji nekim cudom nisu zaposleni ili nisu imali 18 godina do sada….mozda dobiju posao i oni sto su glumili demonstrante u parku da im se usta zatvore..jadno..

Veliki su nameti poslodavcima ,moraju jadni da obezbijede po 300-400 maraka za plate,moraju da kriju one što rade na crno,moraju da trpe gunjdjanja radnika koji rade po 12 sati sedam dana u sedmici 365 dana u godini,moraju radnike da nagovore da potpišu svaki mjesec da su dobili pare za topli obrok koje radnik može da sanja,Valja im svako malo primiti novog radnika da zamijeni onog što je dobio otkaz jer je možda pitao što mu kasni plata ili što mu je plata manja od očeve minimalne penzije

ti nabroja i opisa sve zaposlene u pekarama, cevabdzinicama, kaficima, restoranima,malim trgovinicama i salonima… a gdje je naknada za pretrpljeni strah i strepnju kada im se dojavi da su nazovi inspektori (citaj reketasi) u prolasku… zanimljivo da opet hebeni rob drsce a “poduzimac” nista covjece libo ga on tutne 200-jku u padze na kaficu…