fbpx

Oštra poruka iz Tuzle: “Narode, idemo mijenjati ovo društvo, jeste li uz nas?”

1 min. za čitanje

Nevladina organizacija ‘Karton Revolucija’, koja je preuzela odgovornost za postavljanje plakata mape Bosne i Hercegovine s ucrtanom trasom Koridora 5c, koje su neki shvatili kao poziv na podjelu BiH, oglasila se na svojim društvenim mrežama. Od dežurnog tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona dobili su poziv na saslušanje.

Objavu grupe ‘Karton Revolucija’ prenosimo u cijelosti:

“Na zahtjev dežurnog kantonalnog tužioca upravo smo u svojstvu svjedoka ispitani od strane inspektora MUP-a TK povodom lijepljenja plakata sa nacrtanim koridorom 5C.

Ovaj medijski prostor želimo iskoristiti da kažemo da smo Tužilaštvu TK-a prije dva mjeseca dostavili prijavu korupcije u Domu zdravlja Tuzla čiji su glavni protagonisti Samir Mačković sadašnji direktor, Edina Kurević i Damir Ćilimković članovi upravnog odbora kao i mnogi drugi.

Navedeni slučaj je Gradsko vijeće Tuzla odbilo istražiti. Tražimo da tužilaštvo tretira dokaze koje smo dostavili i kaže da li smo u pravu ili ne. Očekujemo da ćemo narednih dana biti pozvani da razjasnimo i taj slučaj u svojstvu svjedoka baš kao što smo razjasnili rutu koridora 5c te pozivamo medije da se narednih dana zainteresuju za uništavanje tuzlanskog Doma zdravlja.

Narode, idemo mijenjati ovo društvo, jeste li uz nas?”

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Da. Uvijek ste u pravu. Samo napred. Vi ste pravi i iskreni borci za pravdu. Korupciju iskorijeniti. Lopovluke i sve ali nadam se mic po mic. Otkrivajte krivce❤👏👍

Podržavam ovu omladinu.

Iza vas sam uvijek