Osnovci u školama od ponedjeljka; odluka o Srednjim školama u četvrtak

25. Avgusta 2009.
1 min. za čitanje

OS Lukavac [320x200]Nova školska 2009/2010 godina na području TK počet će u ponedjeljak, 31. augusta 2009.godine, sedam dana ranije od zakonom predviđenog roka. Iako su učenici na području našeg kantona u osnovne i srednje škole trebali krenuti prvog ponedjeljka u septembru tačnije 7.septembra, odluka je promjenjenja na zahtjev Aktiva direktora Osnovnih škola TK.
Direktor Osnovne škole “Lukavac Grad”, Fahrudin Smajlović, za SodaLIVE portal rekao je da Osnovne škole na području Općine Lukavac neće biti izuzetak, te da će uprkos špekulacijama o navodnom štrajku prosvjetnih radnika nastava početi 31. augusta.

I ove godine, Osnovna škola”Lukavac Grad” radit će u otežanim uslovima što se prostornih kapaciteta tiče tako da će učenici nastavu pohađati u tri smjene i to: 07:00 – 11:10; 11:10 – 13:45 i 13:45 – 18:00 sati.

Informacija koja može biti od koristi roditeljima učenika od prvog do četvrtog razreda (devetogodišnje) škole jeste da su prošlogodišnji udžbenici važeći, a djeci iz socijalno ugroženih  porodica bit će osigurani besplatni udžbenici.

U Javnoj ustanovi “Gimnazija Lukavac” dobili smo informaciju da će se sastanak direktora Srednjih škola sa područja TK održati u četvrtak, 27. augusta, nakon čega će biti poznat konačan datum početka nastave u Srednjim školama.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments