fbpx

Osnovano Udruženje mladih “CAMP” Turija

2 min. za čitanje

Jučer je u prostorijama Mjesne zajednice Turija, održana osnivačka Skupština Udruženja mladih ove MZ. Na osnivačkoj skupštini je usvojen Statut Udruženja, te za predsjednika imenovan Mahovkić Elmad, potpredsjednik je IIjazagić Emir, a predsjednica Skupštine Udruženja mladih Turija „CAMP“ Burgić Alena.

“Odlučili smo osnovati Udružnje mladih prije svega da pokušamo promijeniti situaciju omladine u Turiji, te da ih podstaknemo da se aktiviraju u svojoj lokalnoj zajednici jer sami ništa nećemo promijeniti, ali zajedno možemo dosta toga. Napomenuo bih da je ovo prvo Udruženje mladih u Turiji. Ovom prilikom bih se zahvalio predsjedniku vijeća Mjesne zajednice Turija Iljazagić Zahidu, koji je finansijski podržao da se osnuje Udruženje mladih Turija, ali i svima ostalima koji su na bilo koji način učestovali u pomoći pri osnivanja udruženja, , rekao je Mahovkić Elmad, predsjednik udruženja mladih „CAMP“.

“Upoznati smo s velikim brojem mladih Turije koji nižu uspjehe, te smo svjesni da smo okruženi velikim brojem mladih ljudi koji imaju potencijala, bilo da je riječ o sportu, muzici ili istraživačkim radovima. Taj potencijal je potrebno pravilno usmjeriti, dati im vjetar u leđa i uspjeh je tada zagarantovan”. izjavila je, između ostalog, Alena Burgić, novoizabrana predsjednica Skupštine udruženja mladih Turija.

Ističu da je ovo samo prvi korak na putu kojim će Turija postati bolje mjesto za život. Za rad Udruženja mladih je neophodna dobra saradnja sa Mjesnom zajednicom i Općinom Lukavac. Za početak je novoosnovanom Udruženju veliku pomoć pružila MZ Turija, a CAMP-ovci su dobili na korištenje prostorije MZ, te jednokratnu finansijsku pomoć kako bi pokrili sve troškovi osnivanja.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Fatajte se djeco Njemacke. Kaka Turija. Slike ko da su sa fiksnog telefona. Vidite da je sve propalo.

I ti si Džeko haman do svoje treće godine dojkio Mujkinu kobilu, da bogdom pod njom osta a ne pređe dojkit tatu.