fbpx

OŠ Lukavac Mjesto obilježila godišnjicu i ispraćaj maturanata

2 min. za čitanje
Foto: RTV Lukavac
Foto: RTV Lukavac

U prepunoj sali lukavačkog Doma kulture sinoć je, povodom dana škole i ispraćaja maturanata u oragnizacije ove škole i učenika upriličen bogat kulturno zabavni program u kojem su nastupili učenici osnovne škole Lukavac Mjesto uključujući i područne škole.

Za učenika generacije u školskoj 2011/2012. godini izabran je učenik Ervin Kurtić. Rođen je 18. marta 1997.godine.Voli umjetnost ali i nauku. Odličan, vrijedan i primjeren učenik angažovan je u radu odjeljenske zajednice i vijeća učenika. Od prvoga razreda Ervin je aktivan član školskih sekcija (dramska, likovna, ritmička, orkestar). Učestvovao je na brojnim takmičenjima kao što su smotra tehničkog stvaralaštva, festival kulturno-umjetničkog stvaralaštva, te takmičenjima iz matematike, fizike i likovne kulture. Na svim ovim takmičenjima uglavnom je osvajao prva mjesta. Pored što je dobar učenik, Ervin voli i sport, a posebno borilačke vještine, član je kluba borilačkih sportova ORKKA Lukavac, vlasnik je smeđeg pojasa i brojnih medalja. Kao član Udruženja inovatora redovno uzima učešće na sajmovima u BiH i regiji zašto je i više puta bio nagrađen .

Na sinoćnoj svečanosti diplome su dodijeljene za 91 maturanta koliko ih je i ispraćeno ove godine. Na sinoćnoj svečanosti učenicima završnih razreda OŠ Lukavac Mjesto uručene su i posebne diplome. Za odličan uspjeh i primjereno vladanje u školskoj 2011/2012 godinu posebne diplome dobili su:

Zerina Karić, Minela Spahić, Eldar Suljić, Tarik Avdić, Ervin Kurtić, Ilma Spahić, Nermin Imamović, Kenan Šaretović i Kemal Kuduzović.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

TO JE MOJA NEKADASNJA SKOLA!

a moj pakao 🙁