OŠ Lukavac Mjesto bila domaćin takmičenju iz matematike

3 min. za čitanje

Takmičenje se odvijalo u četiri kategorije. Sa 225 bodova u kategoriji šestih razreda devetogodišnjeg obrazovanja prvo mjesto pripalo je OŠ Lukavac Grad u kojoj su Melisa Musić, Asmir Ibraković i Mahir Avdić pojedinačno osvojili po 75 bodova i tri druga mjesta. Prvo mjesto u pojedinačnom poretku sa 80 bodova pripalo Sabini Suljić koja je zajedno sa Merimom Rahmanović i Adnom Imširović školi Lukavac Mjesto osigurala drugo mjesto sa ukupno 190 bodova. Treće mjesto u ovoj kategoriji pripalo je OŠ Turija sa 172 boda koje su osvojile Selma Imamović, Jasmina Džanić i Dženita Merdanović.

U kategoriji sedmi razredi devetogodišnjeg obrazovanja prvo mjesto sa 97 bodova osvojila je OŠ Poljice i Demir Suljić koji je u pojedinačnom ocjenjivanju bio prvi, Nadina Kasumović treća i Elma Imširović. Prva u ukupnom poretku sa 81 bodom bila je OŠ Lukavac Grad u kojoj su Amna Okanović i Sabrina Hrvić podjelile drugo mjesto, a treća takmičarka ove škole bila je Lejla Bašić. Treće mjesto u ovoj kategoriji pripalo je OŠ Turija koju su predstavljali Alen Kišić, Safet Huskić i Elma Kišić.

U kategoriji sedmi razredi osmogodišnjeg i deveti razred devetogodišnjeg obrazovanja najbolja je bila OŠ Puračić sa osvojenih 140 bodova, a plasman su osigurali Edin Burgić koji je u pojedinačnom ocjenjivanju osvojio 76 bodova i prvo mjesto, te Adna Omerčić i Eldin Turkić, druga je bila OŠ Poljice sa 125 bodova koje su predstavljali Izudin Beganović drugi u pojedinačnom ocjenjivanju, te Muris Imamović i Lejla Vinčević. Treća je bila OŠ Lukavac Grad sa 114 bodova koju su predstavljali Dženita Mahovkić kojoj je pripalo treće mjesto u pojedinačnom ocjenjivanju, te Kanita Zaimović i Lejla Memišević.

U kategoriji osmih razreda osmogodišnjeg obrazovanja prvo mjesto sa 122 boda osvojila je OŠ Lukavac Grad i Ilma Ikanović koja je u pojedinačnom osjenjivanju osvojila 74 boda i prvo mjesto. Pored Ilme, predstavnice ove škole bile su i Belma Memić i Dženeta Murgić. Drugo mjesto u ukupnom poretku iz ove kategorije pripalo je OŠ Dobošnica koju su predstavljali Sabrina Džambić, koja je sa osvojenih 73 boda u pojedinačnom ocjenjivanju bila druga, te Benjamin Garagić i Mirnes Begić.Treće mjesto pripalo je OŠ Prokosovići koja je osvojila 105 bodova, a predstavljali su je Muris Džibrić koji je sa 59 bodova u pojedinačnom ocjenjivanju osvojio treće mjesto, te Mersed Jusufović i Nermin Tokić.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Tekst je, ako smijem primijetiti, totalno nejasan. Za VII/9 obrazovanja ste napisali tako da izgleda kao da je čitava OŠ LUKVAC GRAD imala 81 bod, a ne Amna Okanovic kao pojedinac !

čestitke mladim matematičarima, slažem se da je tekst totalno nejasan-mislim da bi bilo bolje da napravite tabelaran pregled takmičara i bodovanja