Općinska izborna komisija Lukavac: Omogućen uvid u Izvod iz Centralnog biračkog spiska

0 1.259

U skladu sa članom 17.Pravilnika o vođenju Centralnog biračkog spiska Općinska izborna komisija Lukavac od 14.juna do 14.jula građanima je na uvid dala Izvod iz Centralnog biračkog spiska za OL.

Svi građani koji žele izvršiti uvid mogu to učiniti radnim danima u terminu od 08,00 do 14,00 sati u zgradi Općine Lukavac (soba broj 15). Informisati se mogu i putem telefona broj 035 553473, te kod predsjednika svoje mjesne zajednice. Birači koji uoče nepravilnosti u vezi sa ličnim podacima otklanjanje greške mogu tražiti u CIPS-u a raspored na biračko mjesto u OIK.

Osobe koje imaju status raseljenog lica svoju biračku opciju mogu promijeniti podnošenjem zahtjeva u Centru za birački spisak Općine Lukavac. Na osnovu zahtjeva raseljena lica se opredjeljuju za glasanje lično ili u odsutnosti za općinu prebivališta iz 1991.godine ili za općinu boravišta, ukoliko imaju prijavljeno boravište u općini Lukavac najmanje šest mjeseci prije dana izbora.Zahtjev za određivanje ili promjenu biračke opcije podnosi se Centru za birački spisak u zgradi Općine Lukavac najkasnije do 29.jula.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x