fbpx

Općina Lukavac dobila novu web stranicu

1 min. za čitanje

Općina Lukavac je u saradnji sa firmom Atalon iz Lukavca,  uradila novu web stranicu. Ovom web stranicom je Općina Lukavac dobila  mogućnost značajnijeg i transparentnije predstavljanja svoga rada.

Na stranici se mogu pronaći aktuelnosti, informacije o Općini, predstavljanje svih općinskih službi, e-obrasece, servis građana koji stanovnicima Općine pomaže da što brže i jednostavnije ostvare svoja građanska prava, javni tenderi, oglasi, pozivi i konkursi. U ostalo sami pogledajte  : – ).

Web stranice su trenutno u eksperimentalnoj fazi, stoga iz Općine Lukavac mole za razumjevanje i strpljenje.

Link: www.lukavac.ba

(SodaLIVE.ba)

 

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Postovani,

Interesuju nas slijedece stvari:

1. Kada mozemo ocekivati da JKP “Rad” Lukavac ocisti ulicu 9. Maja pocevsi od raskrsnice kod kafica Hollywood pa sve do iza “Seljanke 1 i 2” kao i nove zgrade Luciana S3?

U pomenutoj ulici snijeg nije ociscen nikako, i stice se utisak da se ta ulicama zaobilazi vec godinama. Ovo odgovorno tvrdimo jer stanujemo u pomenutoj ulici od 1985. godine.
Iz godine u godinu imamo istu situaciju, snijeg bukvalno do koljena dok su ostale ulice ociscene do samog asfalta. Sramota je da se ulica u kojoj egzistira preko 240 domacinstava (8 stambenih ulaza, u svakom po 30 stanova) ne cisti.
U ulici postoji parking na kome je parkirano blizu 100 auta, zatim 30 garaza. Ljudi svakodnevno imaju probleme prilikom ulaska/izlaska sa parkinga jer se sav ocisceni snijeg sa auta i ispred ulaza baca na ulicu. Stanari i vlasnici garaza su cistili ispred svojih objekata ali sam ulica je u katastrofalnom stanju.

Na sve ovo apelujemo nadlezne da konacno urade nesto i po pitanju parkinga. Svjedoci smo svakodnevnog problema parkiranja svuda u gradu, pogotovo u ulici 9. Maja.
Kako se u ulicu moze doci samo jednim putem a to je sa raskrsnice kod Hollywooda, svakodnevni problem je parkiranje ispred kafica “Chill Out” (bivsi Papillon”) gdje se stvara cep pri ulazu/izlazu iz ulice.

2. Mozemo li konacno dobiti znak za zabranu parkiranja i zaustavljanja na pocetku ove ulice?

3. Kakve su sanse da i Lukavac dobije “Pauk sluzbu” i da krene sa kaznjavenjem i uklanjanjem nepropisno parkiranih, pocevsi od ulice 9. maja gdje se malogradjanstina parkira na zelenim povrsinama, ispred samih ulaza u zgradu, na trotoarima i na pozarnim prilazima?

Iskreno se nadam da ce se oglasniti nadlezni u vezi pitanja koje smo postavili.
Unaprijed zahvalni,

Stanari ulice 9. Maja

svaka čast, odlično napravljena nova zvanična web'stranica/prezentacija Opštine Lukavac !
ovo su trebali davno napraviti, mislim da smo bili jedina opština u BiH bez adekvatne web prezentacije/stranice…
nadam se da će se sad poboljšati i komunikacija između građana Opštine Lukavac i nadležnih opštinskih tjela, jer u tu svrhu je i napravljena…;)
isto tako se nadam da će se web'stranice u budućnosti češće ažurirati sa novim vjestima, dokumentima, slikama, videom i ostalim sadržajima, jer jedino tako može biti u funkciji građana !

Zar nisu imali do sad web stranice (nisam nešto primjetio, doduše nism ni ulazio na taj sajt) ?
Čisto sumnjam da će se popraviti komunikacija između građanstva i zaposlenih u opštinskoj administraciji, vuk mjenja dlaku al ćud nikad !
U svakom slučaju želim uspješan rad i održavanje Opštinskog web sajta… 😉