Općina Lukavac dobila budžet od 16,8 miliona KM

16. Decembra 2013.
2 min. za čitanje

Vijece(slika) 45 sjednica111Tekst budžeta općine Lukavac za 2014. godinu sa okvirnim planom za 2015. odnosno 2016. godinu usvojen je sa 29 glasova ZA i jednim glasom protiv. Svoje stavove o najvažnijem strateškom dokumentu Općine za 2014 godinu iznijeli su i predsjednici klubova stranaka koje participiraju u OV Lukavac.

Uporedo sa usvajanjem budžeta vijećnici su na današnjoj sejdnici razmatrali i usvojili ciljeve, plan rada i politiku djelovanja općine Lukavac za 2014. godinu.

Pored ostalog vijećnici su dali i saglasnost na cijene usluga shodno programu održavanja čistoće i javnih površina na području općine Lukavac, a koje je uputilo JKP RAD Lukavac.

Pažnja vijećnika na 13. redovnoj sjednici bila je uspmjerena i na dopis Institucije ombudsmana za ljudska prava, a u vezi preporuke po žalbi Mehmeda Suljića. Riječ je o izboru predjsjedavajućeg OV Lukavac.

Shodno preporuci Ombudsmana za ljudska prava, a nakon kraće diskusije pristupilo se glasanju za reizbor predjedavajućeg OV Lukavac i to pojedinačno . Voljom većine novi stari predjedavajući OV Lukavac postao je Dževdet Osmanbegović iz reda SZBIH.

Pitanje izbora predsjedavajućeg otvorilo je lavinu drugih pitanja o kojima će se prema najavama raspravljati i na narednim sjednicama OV Luakvac.

Kao prethodne i ova 13 redovna sjednica završena je vijećničkim pitanjim i inicijativama.

(SodaLIVE.ba/RTVLukavac)

Podijeli ovaj članak
8 komentara
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Maloj ovo nama sobzirom kako tesko radimo,valja ove novine procitat a sitna slova,sreca mi ne vidimo kako narod zivi niti cujemo kad se buni a izmedju sebe se odlicno i vidimo i cujemo.Sretno radni narode kada cete vi dobit svoj budzet ko mi….

jel to bitno samo nabit cifru ? koga oni lazu ?

Pažnja vijećnika na 13. redovnoj sjednici bila je uspmjerena na listove dnevne stampe kao sto su oslobodjenje,dnevni avaz i ostalo u zadnjim redovima dok su oni u redovima ispred priustili malo skromnije zadovoljstvo vjerovatno u obliku domace rakije sljive sa malo jelske ponude kao sto je pecenica,slanina,sudzuka i druge mesne preradjevine i naravno udisanje vlastitog prdeza uzajamno podrigujuci u facu kao iskaz ogromne kolegijalnosti i postovanja.

13 mili. je stvaran ovo sve preko ce oni potrositi naime ovih 13.

reko bi vijecnici i opstinske poguzije su dobili legalitet za trosenje nezaradenih para od kojekakvih taksi ,naknada i td.

imamo jako obrazovano opstinsko vijece.zalosno ko sve sjedi tu,stvarno neznam ko izabra te strucne osobe na izborima.al dobri su za manipulisanje vodecih vlasti.TAKOZVANE SDA STRANKE SA NJIHOVIM LIDERIMA.SRETNO VAM SA NJIMA GLUPI NEPISMENI NARODE.

Ne znam i nije mi jasno, da li su se i do sada držali tih nekakvih preporuka Ombudsmana, pa evo to čine i sada.
Nije mi jasno, da li je bio neko drugi podoban, da se izabere-predloži kao predsjedavajući OV Lukavac, jer je to samo reizbor-ostaje stari koji je već i bio na toj dužnosti.
Interesantno je i to, da je sve prošlo tako glatko, sa samo jednim glasom “protiv”, znači, novi-stari predsjednik OV Lukavac, bio je dobar i, eto, kao takav ponovo i ostao.
Možda griješim ili, ne znam?.

Dobri su vijećnici razumiju se u buđžet nema šta. Par ljudi u našem općinskom vjeću zna šta je buđžet osali pojma nemaju. Svaka čast čovjeku koji nije podržao buđžet al mislim da i on nezna zašto.