Proslava Dana Fabrike cementa Lukavac

2 min. za čitanje

img_0580

Obzirom da se ova manifestacija datumski skoro podudarala sa Svjetskim danom okoliša, koji se obilježava 5. juna, u FCL je dva dana kasnije organizovan skup, kojem su se odazvali predstavnici opštinske i kantonalne vlasti, te predstavnici Federalnog ministarstva za okoliš i turizam, koji su tom prilikom održali predavanje na temu „Upravljanje otpadom u Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini“.

img_0578

Kao i svake godine, skupu se obratio i generalni direktor FCL, gospodin Izet Imamović, prezentujući aktivnosti, koje se poduzimaju sa ciljem daljeg razvoja fabrike, te procese, koji su se u FCL odvijali u periodu nakon dobijanja Okolinske dozvole u maju 2012. godine.

Generalni direktor FCL, Izet Imamović
Generalni direktor FCL, Izet Imamović
Pomoćnik federalne ministrice okoliša i turizma, Mladen Rudež
Pomoćnik federalne ministrice okoliša i turizma, Mladen Rudež

Proslava za naše uposlenike i sugrađane uslijedila je u subotu, 8. juna 2013.

Jedan od prvih sunčanih dana nakon dugog perioda hladnog i kišnog vremena, upotpunio je odličnu atmosferu i dobro raspoloženje do sada najvećeg broja posjetilaca ovog petog po redu Dana otvorenih vrata FCL.

DSC_6795

Fabrički krug ponovo se pretvorio u veliko sportsko borilište za preko 300 članova različitih lukavačkih sportskih udruženja – Fudbalski klub „Radnički“, odbojkaški klubovi „7“, „Smeč“ i „Lukavac“, Ultimate Frisbee Club, Klub borilačkih sportova „ORKKA“.

DSC_6606

Centralno mjesto su zauzeli, ali i ukrasili članovi Art centra Lukavac, koji su zajedno sa kreativnim posjetiocima na originalan način oslikali vagonete žičare Rudnika krečnjaka Vijenac.

DSC_6783

Kao i uvijek, posebna pažnja posvećena je najmlađim posjetiocima, koji su uživali u sadržajima, krojenim baš po njihovoj mjeri.

DSC_6751

Veliki odaziv i pozitivne reakcije građana Lukavca na prezentovana aktuelna dešavanja i buduće planove Fabrike cementa Lukavac samo su dodatni dokaz da je otvoren odnos FCL prema lokalnoj zajednici ispravan put, koji i ubuduće garantuje dobar suživot fabrike i njenih sugrađana.

DSC_6641

(Sponzorisani članak)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Najveći vinovnici Lukavačke prljavštine i otpada i javašluka, kao i kočničari na teritoriji Lukavca svih aktivnosti koje bi preduprijedile nečistoće, a pospiješili urednost i čistoću, nalaze se na ovim fotografijama i lafinjaju “kako bi trebalo” “šta bi trebalo” itd. Umjesto da uzmemo motke u ruke i da taj bagraluk zaustavimo, mi svi to mirno posmatramo, a pojedinci im se čak i dive.