Održana svečana promocija maturanata u OŠ Lukavac Grad

2 min. za čitanje

osnovciPut u svijetu odraslih ali i u svijetu u kojem se djetinstvo nikada ne zaboravlja. Uprkos neizvjesnosti prisutna je radost jer nakon što se zatvori posljednja stranica knjige što se osnovna škola zove, otvara se nova još uzbudljivija i neizvjesnija.

Učenici osnovnih škola nakon redovne nastave maturske eksurzije koja je bila na početku ili na samom kraju osnovnog obrazovanja, pripremali su se za nezaboravnu matursku veče u najljepšim svečanim haljinama i odjelima, uz pjesmu, igru, smjeh ali i tugu, koja se skrivala duboko u njima, uživali u društvu svojih najdražih prijatelja s kojima su proveli osam odnosno devet najljepših školskih godina, a zatim je uslijedila promocija maturanata i dodjela diploma i svjedočanstava.

Tako je bilo i u petak u velikoj sali Doma kulture Lukavac gdje je OŠ Lukavac Grad, odlazak ovogodišnje generacije maturanata obilježila svečanim programom. Za maturante se pjevalo, plesalo i sviralo, a održana je i tradicionalna prozivka. U dvorani je bilo napetosti, zvukova sreće, tuge, i pokoja suza… Plakalo se iz raznih razloga: zbog kraja, zbog početka nečega nepoznatog, zbog toga što odlazi onaj prekrasan osmjeh iz osmog tri , zbog plavih očiju što krase osmjehom male iz devetog a, zbog toga što se neki ti neki dani nikada neće vratiti.

Uručena su svjedočanstva za 123 maturanta iz 3 razreda osnovnog i 2 odjeljenja devetogodišnjeg obrazovanja. Posebna priznanja odnosno diplome sa prigodnim pokolonima dobilo je 18 učenika koji su tokom svog školovanja imali sve petice, ista su im uručili ponosne razredne starješine Suada Burgić, Suada Sinanović, Sadija Mašić Huskić, Enida Dragan i Zuhdija Salkić.

Maturantima se obratio sreću i uspjeh im poželio direktor škole Spomenko Kulić koji je i proglasio učenika generacije, uručio poklone, diplomu i priznanja.

Titula učenika generacije pripala je Kaniti Zaimović učenici osmog 1 , vidno uzbuđena obratila se prisutnim učenicima, nastavnicima, roditeljima, a zatim su uslijedila međusobna čestitanja.

Kanita i ostalih 122 njenih vršnjaka nastavljaju dalje, hrabro u nove pobjede nizajući još bolje uspjehe.

(SodaLIVE.ba/RTVLukavac)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast Kanita.Iskrene cestitke za dosadasnji trud, zalaganje i na kraju tvoj postignuti rezultat.Ne mogu,a da ne cestitam ujedno i tvojim roditeljima koji su jednim dijelom doprinjeli tvom uspjehu.Zelim ti puno srece u daljem skolovanju i jos puno,puno ovakvih uspjeha u skoli i zivotu.

Ne mogu a da ne podijelim sa posjetiocima portala. Ako je tačan samo dio onoga što sam čula da se desilo vezano za izbor učenika generacije u ovoj školi, pa to je prava sramota. Da jedno dijete ne bude korektno bodovano, da se ne sačeka da prođu sva takmičenja, a da “učenica generacije” ima pohvalu nastavničkog vijeća koje nikada nije održano, i da ima sposobnost da bude na dva mjesta u isto vrijeme (teleportacija je zaživjela), jadni ste svi vi …. doduše to je praksa u ovoj školi od kada su obrazovani seljaci došli na vlast.