Održana biciklijada za učenike osnovnih i srednjih škola

2 min. za čitanje

Rekreativnu biciklijadu, koja se vozila od hotela „Senad od Bosne“, kroz Bikodže i Prokosoviće do Tirinovca vozilo je 31 biciklist.

U kategoriji osnovnih škola, vozilo se 5 krugova po 700 m, dakle 3,5 km dosta zahtjevne MTB trase. Od prijavljenih 32 učenika na startu se pojavilo 17. Tri takmičara su odustala. Rang prvoplasiranih izgleda ovako:

Tokić Elvis – OŠ Prokosovići;
Mehičić Adis – OŠ Lukavac Grad;
Babović Bakir – OŠ Lukavac Grad.

U kategoriji srednjih škola, vozilo se 8 identičnih krugova, 5,6 km. Od prijavljenih 13 takmičara na startu se pojavilo 8 takmičara. Tri takmičara su odustala od čega dva zbog lakših povreda. Rang prvoplasiranih srednjoškolaca je slijedeći:

Edin Merdanović – EMŠC Lukavac;
Gušalić Abdulah – EMŠC Lukavac;
Mujkić Semir – EMŠC Lukavac.

Najmlađim učesnikom proglašen je Burgić Bakir (2003. godište, OŠ Lukavac Grad).

Prvoplasiranima su dodijeljene medalje u skladu sa plasmanom i skromne robne nagrade. Robnom nagradom darivan je i najmlađi učesnik biciklijade.

Kompletne rezultate možete pogledati na FB grupi „Zelene staze – Green Tour“ Tuzla.

Rezimirajući održanu bicikliadu, organizatori su nam izjavili da su u suštini zadovoljni cjelokupnim rezultatima. Uzimajući u obzir da je ovo prva biciklijada za učenike bili su vrlo oprezni ali i uprkos tome desile su se lakše povrede koje su sanirane na licu mjesta. Svim učesnicima su obezbjeđeni sendviči, sokovi i majice.

Fascinira i žar sa kojim su se takmičari uzeli učešće na biciklijad. Ono na što se treba kritički osvrnuti jeste slab odziv učesnika. Iako se u posljednje vrijeme klubovi trude omasoviti ovaj vid sporta i rekreacije, činjenica je da lukavačke biciklijade vozi najmanje lukavčana. Nadamo se da će budući projekti, poput ideje „Tirinovac – biciklistički park“ koji podržava i projekat učeničke biciklijade otvoriti vrata biciklističkoj Europi.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments