fbpx

Održana 2. sajamska biciklijada

2 min. za čitanje

Uz malobrojne lukavčane, biciklisti su prezentirali ovaj vid rekreacije lukavačkim ulicama a zatm se uputili na obližnje brdo iznad Bokavića gdje su nedavno postavljene markacije i održana međunarodna biciklistička MTB trka.

Da ne bude sav trud uzalut pobrinule su se poroice koje su kompletne podržale ovu manifestaciju. Na taj način su ispunile očekivanja organizatora da biciklo bude sredstvo povezivanja ljudi različitih entiteta ali i most generacija. Lijepo je bilo vidjeti roditelje sa djecom za upravljačima dvotočkaša.

Pored štanda kojim su na sajmu predstavili svoje projekte: Staze spajanja naših različitosti i Edukaciju mladih u vožnji brdskog bicikla sa osnovama saobraćajne kulture, zeleni biciklisti su ovom vožnjom okupili preko šezdeset zaljubljenika biciklizma kojima nije bilo teško prevaliti kilometre radi zajedničkog druženja. Slijedeća okupljanja Asocijacija najavljuje biciklističkim kampovima u okviru programa „Ozrenske staze“, Kamp „Za moju dragu BiH“, Maraton „Bihać – Srebrenica“ te na kraju gradskom rekeativnom vožnjom i gradskom trkom za učenike osnovnih i srednjih škola u vrijeme septembarskih dana općine Lukavac. Neka ovaj članak i bude poziv zainteresovanim svim onima koji su pitai za članstvo ili učešče u rekreativnim aktivnostima Asocijacije. Zeleni biciklisti vas pozivaju da im se pridružite u obnavljanju mostova koji spajaju različitosti i onih koji prevazilaze duboke međugeneracijske porodice.

Asocijacije green tour

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

a mi iz gnojnice????????????????????????????????????????????????????